Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Asgari Ücrete Yapılacak Zam Oranı Kesinleşti Bakan Bilgin Zam Müjdesini Duyurdu! Asgari Ücret 5 bin 997 TL Sürprizi Geldi

Asgari Ücrete Yapılacak Zam Oranı Kesinleşti Bakan Bilgin Zam Müjdesini Duyurdu! Asgari Ücret 5 bin 997 TL Sürprizi Geldi

EKONOMİ 31.05.2022 08:30:00 0
Asgari Ücrete Yapılacak
Zam Oranı Kesinleşti 
Bakan Bilgin Zam Müjdesini Duyurdu! 
Asgari Ücret 
5 bin 997 TL
Sürprizi Geldi
Temmuz ayıyla birlikte asgari ücrete düzenleme yapılıp yapılmayacağı tartışmaları devam ederken herkesin yüreğine su serpen açıklamalar geldi.
 
AK Parti’den konuyla ilgili üst üste açıklamalar gelirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, ücretle ilgili çalışmalar yapıldığını ifade etti. Bunun yanın sıra Çalışma Bakanı Bilgin’den de açıklama geldi. Bakan Bilgin açıklamalarında Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte yol haritasını belirleyeceklerini ifade etti.
ŞİMDİLİK YÜZDE 31 GARANTİ
Her yıl aralık ayında belirlenen asgari ücret için bu yıl emekli ve memurlara uygulanan temmuz zammı ile beraber ara zam yapılmasının gündemde olduğu belirtildi ve TÜİK’e göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 31.71 olduğu bu rakam doğrultusunda emekli zammı için şimdiden yüzde 31.71 zam oranının kesinleştiği ifade edildi. Yani bundan sonraki iki ayda enflasyon sıfır çıksa bile SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuzda bu rakamı maaşlarına yansımış bir şekilde göreceği bildirildi.
ASGARİ ÜCRET 5.997 TL OLABİLİR
Merkez Bankası mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre mayıs enflasyon beklentisi yüzde 3.97 olurken, haziran ayı enflasyon beklentisi ise yüzde 2.97 olduğu belirtilerek rakamların gerçekleşmesi durumunda temmuz zammı için belirleyici olacak 6 aylık enflasyon oranı da yüzde 41 olacağı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak mevcut durumda net asgari ücret 4.253,40 TL olarak uygulandığı eğer beklenen 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşirse asgari ücret temmuz zammı ile birlikte 5.997,30 TL seviyesine yükseleceği bildirildi.
Ancak temmuz zammı gerçekleşirse; aralık ayındaki Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında artık 2022 yılının ikinci yarısındaki enflasyon dikkate alınacağı bildirildi.
MÜJDELİ AÇIKLAMALAR GELDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bu konu hakkında açıklama yaptı. Bakan Bilgin memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini, emeklilerin ise 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklarını belirtti ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin yol haritasını belirleyeceklerini ifade etti.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °