Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Asfalt için 6 Milyon TL borçlanılacak

Asfalt için 6 Milyon TL borçlanılacak

ISPARTA 23.08.2017 06:03:00 0
Asfalt için  6 Milyon TL borçlanılacak
Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 2018-2019 kalıcı asfalt çalışmaları için ihtiyaç olan bitümün hammaddesinin İzmir Aliağa’dan alınması için İller Bankası’na 6 Milyon TL borçlanılması teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. 
Isparta Belediyesi, kalıcı asfalt çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken gelecek yılların da planını yapıyor. Bu kapsamda 2018-2019 yıllarında şehir merkezinde yapılacak kalıcı asfalt çalışmaları için için ihtiyaç olan bitümün hammaddesinin İzmir Aliağa’dan alınması için 6 Milyon TL borçlanılması noktasında Belediye Meclisi’ne başvuruldu. 
MEVCUT YOLLARIN %50 - %60 ORANINDA YOL 
KAPLAMALARININ YENİLENMESİNE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR
Konuyla ilgili komisyon raporunu okuyan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan, “Isparta Belediyesi olarak, Belediye Sınırları içinde ulaşımı sağlamak ve bu konuda halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için mevcut ancak çeşitli etkenler sonucunda deforme olan, İmara yeni açılacak konut alanlarının ulaşımını sağlamak amacı ile Asfalt kaplamalı yolların yapılması ve yenilenmesi gerekmektedir. Şehrimizin Ulaşımını sağlayan yaklaşık olarak 900/950 km lik yol ağı mevcuttur. Şehir merkezindeki mahallelerde Kentsel Dönüşüm çalışmaları, yeni İmar Planına göre yapılan ruhsatlı binalar ile yeni yapılaşma alanlarının İçme Suyu- Kanalizasyon-Elektrik-Haberleşme ve Yağmur Suyu gibi alt yapı Hizmetlerinin yapılması ve mevcut olan yetersiz hatların yenilenmesi sonucunda Asfalt kaplamalı yollar tahrip olmakta ve bu çalışmalardan dolayı mevcut yolların %50 - %60 oranında yol kaplamalarının yenilenmesine ihtiyaç duyulmaktadır.
Bu nedenle yapılacak hizmetlerin yerine getirilmesi için alınacak ham madde olan Asfalt ve Bitüm giderlerinin 2018 Yılı için İller Bankasından 6.000.000,00.-TL. Borçlanılması Komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi.
Komisyon raporu AK Partililerin reddine rağmen, oy çokluğu ile kabul edildi.


Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °