Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Artık kalıcı su abonesi olacaklar

Artık kalıcı su abonesi olacaklar

ISPARTA 12.01.2019 07:41:00 0
Artık kalıcı su abonesi olacaklar
Belediye Meclisi Ocak ayı son toplantısında Yapı Kayıt Belgesi alan iskansız meskenler ve inşaat abonelikleri kapsamında işlem gören bu yerlerin sahiplerinin daha fazla mağduriyet yaşamaması ve daha fazla su ücreti ödemesinin önüne geçmek için kalıcı su abonesi olmaları teklifi oy birliği ile kabul edildi.
 
Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantıları dün yapılan son toplantı ile sona erdi. Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, meclisin MHP’li üyesi ve MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker tarafından ilk toplantıda verilen ve gündeme dahil edilen Yapı Kayıt Belgesine su aboneliği konusu görüşülerek karara bağlandı.
Gündemin yedinci maddesinde yer alan konu hakkında Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Şenel Karakaya tarafından okundu. Söz konusu raporda; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 6 Aralık 2018 tarih ve 30443 sayılı resmi gazetede yayımlanan yapı kayıt belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslar tebliğinin 6.maddesinin 2.bendinde yapı kayıt belgesi verilen yapılara talep halinde ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabilir denilmektedir.
 
KOMİSYON UYGU BULDU
Hemşehrilerimizin Yapı Kayıt Belgesi almış olduğu işyerlerine ve meskenlerine belediye meclisimizin 7 Aralık 2018 tarih ve 199 sayılı kararı gereğince geçici aboneliklerimiz inşaat tarifesi içerisinde, iskansız mesken kapsamında işlem görmektedir. Yapı Kayıt Belgesi alarak su aboneliği alanlar ve daha önce abonelikleri olupta yapı kayıt belgesi alan bağımsız bölümlerin durumuna göre mesken veya ticarethane tarifesi ile taahhütname alarak kalıcı aboneliklerinin oluşturulması, durumuna göre mesken veya ticarethane statüsünden ücretlendirilmesi, Yapı Kayıt Belgesi ve yapı kullanım belgesi olmayan aboneliklerin ise iskansız mesken ve inşaat aboneliklerinin aynen devam etmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi. 
 
Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Oğuzhan Göker tarafından verilen önerge meclis gündemine alınarak Tarife Komisyonu tarafından hazırlanarak meclise sunulan raporu meclisin onayına sundu ve konu oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti.
 
 

Anahtar Kelimeler: olacaklar abonesi kalıcı artık
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °