Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Artık Isparta’nın da bir kamyon garajı olacak

Artık Isparta’nın da bir kamyon garajı olacak

ISPARTA 6.08.2018 07:25:00 0
Artık Isparta’nın da bir kamyon garajı olacak
Isparta’nın en önemli sorunlarından biri kamyon garajı olmaması nedeniyle geceleri mahalle aralarında, sokaklarda veya şehrin değişik bölgelerine bırakılan yüksek tonajlı araçlar. S.S. 17 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığına seçilen İbrahim Sağ ve yönetim kurulu üyeleri eksikliği Belediye Başkanı Günaydın’ı ziyaret ederek dile getirmişti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın kamyoncu esnafının talebine anında cevap vererek geçici olarak TIR parkı olarak kullanılmak üzere Gül Küçük Sanayi sitesinin 281. Cadde çıkışında bulunan 10 bin metrekare arazinin TIR parkı olarak kullanılması noktasında talimat vermişti. S.S. 17 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi hemen çalışmalara başladı. Alanı tel örgü ile çevirecek olan kooperatif ayrıca 24 saat güvenlik görevlisi çalıştırarak kamyon ve TIR’cı esnafına güvenli bir garaj oluşturacak. S.S. 17 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yönetimi belediye Başkanı Günaydın’a duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti.  
 
S.S. 17 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığına seçilen İbrahim Sağ ve yönetim kurulu üyeleri beraberlerinde Gül Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Boyacı ile birlikte geçen hafta Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret ederek kamyon ve TIR garajı talebinde bulunmuştu. S.S. 17 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İbrahim Sağ ziyarette yaptığı açıklamada, kamyoncu esnafının en büyük sorununun bir kamyon garajı olduğunu söyleyerek Başkan Günaydın’dan bu konuda destek istedi. Başkan Sağ, “Biz bugüne kadar Sayın Başkanımızdan her türlü desteği aldık. Bundan sonra da alacağımıza eminim. Bizim en büyük sorunumuz bir kamyon garajımızın olmaması. Dünyanın her yerinden Karaağaç mahallesinde bulunan Gümrük Müdürlüğüne kamyonlar geliyor, bir yerimizin olmaması nedeniyle bu araçlar o mahallede park ediliyor. Bu da hem mahalle sakinlerimize rahatsızlık veriyor hem de kamyoncularımız için büyük sıkıntı oluyor” dedi.
ESNAFIN TALEBİNE ANINDA CEVAP VERİLDİ
Ziyarette bulunan Gül Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Boyacı da, sanayi sitesi içerisinde bulunan alanın revize edilmesi halinde sorunun çözüleceğini kaydetti. Boyacı, “Bugüne kadar bu sorun dile getirilmemiş. Biz şu anda arkadaşların geçici olarak kullandığı, sanayi sitemizin içerisinde bulunan alanın etrafının kapatılmasını rica ediyoruz. Kamyoncu esnafımızı biz bir büro tahsis ettik. Kamyoncularımızın desteklenmesi gerekiyor. Bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz” dedi.
 Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da talepleri dinledikten sonra, ilgili alanın kamyoncu esnafına tahsis edilmesi için talimat verdi. Başkan Günaydın yeni seçilen yönetimi de tebrik ederek, “Kamyoncu esnafımızın talebine duyarlılık gösteriyoruz. En kısa zamanda bu istekler yerine getirilecek. İnsanlar birbiriyle irtibat kurduğu zaman, ziyaretler yaptığı zaman sorunlar çözülür. Arkadaşlarımıza yeni verdiğimiz yer hayırlı olsun” dedi.
KAMYONCULARA 10 BİN METREKARE YER TAHSİS EDİLDİ
Belediye Başkanı Günaydın tarafından Gül Küçük sanayi Sitesi 281. Cadde çıkışında bulunan 10 bin metrekare alanın kamyoncu esnafına TIR parkı olarak tahsis edilmesinin ardından S.S. 17 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi anında çalışma başlattı. TIR ve kamyon garajının etrafı tel örgü ile kapatılacak. Ayrıca güvenlik görevlisi bulunacak alana kamyoncular gönül rahatlığı ile araçlarını park edebilecek. Hazırlıkların bir ay içinde tamamlanması ve kamyon garajının faaliyete başlaması planlanıyor.
BÖLGENİN R-1 BELGELİ İKİ KOOPERATİFİNDEN BİRİ 
S.S. 17 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Akdeniz bölgesinin resmi ihaleye girerek iş alma yetkisi bulunan R-1 belgesine sahip kamyon iki kooperatifinden biri. Akdeniz bölgesinde sadece iki kooperatifte bulunan belge Türkiye’nin dört bir yanında resmi ilan yolu ile yapılacak taşıma işlerine teklif verme hakkı sağlıyor. 130 aktif üyesi üzerinde 300’ün üzerinde araç bulunan S.S. 17 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı İbrahim Sağ Isparta’da 2 bine yakın kamyon ve TIR bulunduğuna dikkat çekti.  GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °