Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

“Aracınızın kış bakımını ihmal etmeyin”

“Aracınızın kış bakımını ihmal etmeyin”

ISPARTA 29.12.2019 08:38:00 0
“Aracınızın kış 
bakımını ihmal etmeyin”
Ford Clinic Tamir Atölyesi Ortağı Gökhan Kaya, sürücülerin zorlu kış şartlarına girmeden araçlarının kışlık bakımının yaptırmalarının yaşanabilecek zorlukların ve tehlikelerin önüne geçmesi için önemli olduğunu söyledi.
 
Kış mevsiminde yaşam koşullarının ağırlaşmasıyla birlikte otomobillerinizin yolda kalmaması için aracınızın kışlık bakımını yaptırmanız büyük önem taşıyor.   Kış mevsimine araçların bakımını yaparak girmek yaşanabilecek zorlukları ve tehlikeleri iyileştirmek anlamına geliyor. Kış mevsiminde hava ve yol koşulları farklı olacağından aracın kış koşullarına hazırlı olması gerektiğini kaydeden Ford Clinic Tamir Atölyesi Ortağı Gökhan Kaya, kışlık bakımda otomobillerin antifriz ve yağına mutlaka bakmak gerektiğini iletti.  Kaya, kışın aşırı soğuktan dolayı motor soğutma suyu donarak silindir bloğunun çatlamasına ve çeşitli arızalara neden olduğunu  belirterek, motor soğutma suyun donmaması sağlamak için antifriz konulması gerektiğini söyledi.
KAYA; “ARACIN KIŞ BAKIMI ÇOK ÖNEMLİ”
Hava filtresi kışlık konuma alınması gerektiğini anlatan Kaya, lastik hava basınçlarının da ayarlanması gerektiğine işaret etti.  Kabak lastiklerin yağışlı havalarda direksiyon hakimiyetini zorlaştırarak kazalara neden olabileceğini kaydeden Kaya; “Lastiklerin kış lastiği olması ticari araçlarda zorunlu.  Kış lastiği olmayan araçlar  trafikten men edilebiliyor. Binek  otomobillerde  zorunlu olmamasına rağmen güvenlik açısından kış lastiğinin takılması lazım. Isparta'da kış şartları zor. Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde kış lastiğini takmak gerekir. Bu aracın performansını,  yol tutuş performansını da artıracaktır. İyi bir kış lastiği yolda direksiyona hakim olmanızı sağlar.
“ARAÇLARIN KONTROL VE KIŞ
BAKIMLARLINI YAPIYORUZ”
Aracın camlarında buzlanmayı önlemek için yağlı emisünyonların camlara sürülmesi gerekir. Cam suyunun antifrizli olması da cam suyu deposunun zarar görmesini ve camın buz tutmasını engeller. Atölyemize gelen araçların bu tür kontrollerini yapıyoruz. Sürücülerimiz araçlarını atölyemize getirdiğinde tüm yürüyen aksana bakılıyor ki yolda kalmasınlar. Tüm sürücülerimize keyifli sürüşler diliyoruz” dedi.
 
 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °