Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Araç Alacaklara Son 1 Ay Uyarısı!

Araç Alacaklara Son 1 Ay Uyarısı!

GENEL 12.01.2024 20:12:00 0
Araç Alacaklara  Son 1 Ay Uyarısı!

2023 yılında üretilen ve 2023 model olan araçların satışları hala devam etmektedir. Ancak, 2024 model araçlar ne zaman piyasaya sürülür? İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, kampanyaların sona ereceği tarihi hatırlatarak uyarıda bulundu. Son detaylar şöyle…

Araç Alacaklara Önemli Uyarı: Bazı Markalar Fiyatları Değiştirdi

“Sonbahar aylarıyla birlikte uygun koşullar ve düşen talep nedeniyle ikinci el ve sıfır otomobil fiyatlarında %15 ila 20 arasında indirimler uygulanarak cazip kampanyalar düzenlenmeye başlandı."

Önceden verdiğimiz açıklamalarda kampanyaların yıl sonuna kadar süreceğini ve stok adedine bağlı olarak 2024'ün ilk aylarına kadar uzayabileceğini ve yeni yılda otomobil fiyatlarının bir miktar artabileceğini öngörmüştük.

"KAMPANYALAR İÇİN SON 1 AY"

Ocak ayı itibarıyla stokları azalmış ya da tükenmiş olan modellerdeki kampanyalar sona ererken, stok adedi yüksek olan modellerde kampanyalar hala devam etmektedir. Ancak, bu araçlardaki kampanyalar en fazla 1 ile 1,5 ay içinde sona erecektir.

İŞTE PİYASANIN EN UCUZ SIFIR OTOMOBİLİ!

813.000 TL fiyatıyla Kia Picanto modeli, sıfır otomobil pazarında en ucuz araç olarak dikkat çekmektedir. Seat Ibıza, Fiat Egea, Opel Corsa ve Citroen C3 modelleri ise piyasada satılan en uygun fiyatlı araçlar olarak öne çıkmaktadır.

2024 MODEL ARAÇLAR PİYASAYA SÜRÜLDÜ MÜ?

2023 model bazı araçların stokları hala planlanan seviyenin altında bulunmaktadır ve otomotiv pazarında beklenen daralma nedeniyle 2024 yılında otomobil arzının daha sınırlı olacağını öngörmekteyiz.

Dolayısıyla, sınırlı sayıda markada 2024 model otomobiller satışa sunulmuştur. Tam anlamıyla 2024 model araçların piyasada yerini alması ise Şubat veya Mart aylarını bulabilir. 2023 sıfır otomobiller yeni yılın ardından bir miktar zam alırken, 2024 model araç fiyatları henüz birkaç marka dışında açıklanmamıştır.

“LİSTE FİYATLARINDA 

ARTIŞLAR YAŞANMAKTADIR.”

Aralık ve Ocak ayları karşılaştırıldığında, indirim oranlarının azaldığını ve fiyatların bir miktar arttığını gözlemlemekteyiz. Ayrıca, yeni yıl ile birlikte liste fiyatlarını yükselten markalar da bulunmaktadır. 1 aylık süre zarfında stokların azalmasıyla indirimli

FİYATLAR DAHA DA ARTAR MI?

Eğer döviz kuru artarsa, yıl içinde liste fiyatlarında artışlar olabilir. Ancak, fiyat artışları rekabet, pazardaki daralma beklentisi ve alınan önlemler gibi sebeplerle hızlı ve kabul edilebilir seviyelerde gerçekleşecektir.

2023 VEYA 2024 MODEL 

ARACI TERCİH ETMELİ MİYİZ?

Önceki basın açıklamalarımızda, 2023 yıl sonu fiyatlarının tüketiciler için cazip olacağını ve otomobil almak isteyen kullanıcıların bundan faydalanabileceğini belirtmiştik. Sadece fiyat açısından düşünüldüğünde, Kasım ve Aralık aylarında araç alan kullanıcılar, Ocak ayında araç satın alan kullanıcılara göre daha avantajlı fiyatlarla otomobil sahibi olmuşlardır.

2024 model araçların Şubat veya Mart aylarında piyasaya sürüleceği ve maliyetlerinin o günkü döviz kuru ile belirleneceği düşünülürse, 2023 model araç fiyatları daha cazip konumda kalabilir. Tabii ki, bazı modellerde değişen tasarım ve gelişen teknoloji gibi faktörler de önemli rol oynamaktadır. Otomobil almayı düşünen tüketiciler, bu bilgileri göz önünde bulundurarak bütçeleri ve ihtiyaçlarına uygun bir karar verebilirler.” 


Anahtar Kelimeler: Alacaklara Uyarısı!
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °