Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Apart ve Yurtlar Tek Tek Denetlenecek

Apart ve Yurtlar Tek Tek Denetlenecek

ISPARTA 8.10.2022 17:23:00 0
Apart ve Yurtlar Tek Tek Denetlenecek
Isparta Defterdarlığı apart ve öğrenci yurtlarına ilişkin sıkı denetim başlatıyor. Defterdar Osman Koçaş, Isparta’daki apart ve öğrenci yurtlarındaki vergi kaçırma girişimlerini önlemek için tüm apart ve yurtların tek tek denetleneceğini  söyledi.  Koçaş, tüm ekibin sahaya çıkacağını ve denetimlerin yılbaşına kadar devam edeceğini kaydetti.
 
Isparta Defterdarlığı apart, öğrenci yurtları ve stüdyo daireleri mali açıdan daha sıkı denetlemeye hazırlanıyor. Isparta Defterdarlığı özellikle Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak kaldığı apart ve yurtlarda yaşanan vergi kaçırma olaylarına karşı düğmeye basmaya hazırlanıyor.
VERGİ KAÇIRAN APART VE
ÖĞRENCİ YURTLARI YANDI
Konuyla ilgili açıklama Isparta Defterdarı Osman Koçaş’tan geldi. Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Defterdar Osman Koçaş, Isparta’da iki Üniversitenin bulunması nedeniyle apart ve öğrenci yurtlarının bir hayli fazla olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Buralarda kalan öğrencilerle yapılan anlaşmaların ve kira ödemelerinin genelde resmi bir belgeye dayanmadığını ve bu durumunda vergi kaybına yol açtığını belirten Defterdar Koçaş, bu yönde alınan şikayet ve ihbarların titizlikle değerlendirildiğini ayrıca 3 ay sürecek yoğun bir denetim sürecini de başlatmaya hazırlandıklarını söyledi.
APART VE YURTLARA SIKI TAKİP
Defterdar Osman Koçaş, Isparta Kamuoyunu yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Tüm yurt ve apartların mercek altına alınacağını, yapılacak denetimlerde buralarda kalan kişilerle sözleşme yapılıp yapılmadığının kontrol edileceğini, kira ücretlerinin nasıl ve hangi yöntemle tahsil edildiğinin araştırılacağını kaydeden Defterdar Osman Koçaş, “Isparta’da iki Üniversitenin bulunması nedeniyle  apart ve öğrenci yurdu yoğunluğu fazla. Apart ve yurtlarda kayıt dışılık da çok yaygın. Bunların önüne geçmek ve vergi kayıplarını önlemek için önümüzdeki günlerden itibaren tüm apart ve yurtları tek tek denetleyeceğiz, tüm ekibimiz sahada olacak. Usulsüzlük tespiti halinde gerekli yasal müeyyideler uygulanacak” dedi.
KİRACI VE MÜLK SAHİBİ
ARASINDA RESMİ BİR
SÖZLEŞME OLACAK
Defterdar Osman Koçaş, yasa gereği kiracı ile mülk sahibi arasında mutlaka resmi bir protokol(sözleşme) yapılması gerektiğini hatırlatarak, “Maalesef buna pek uyulmadığını görüyoruz ve duyuyoruz. Kira bedellerinin de mutlaka banka kanalıyla ödenmesi gerekir. Her iki tarafın bunlara azami dikkati göstermesi  gerekir. Biz apart ve yurt denetimlerinde bu konulara ilişkin denetimler yapacağız, oralarda kaç kişi kalıyor, ne kadar kira alınıyor ne kadarı resmi olarak gösteriliyor, sözleşmeler var mı yok mu, kira ücretleri elden mi alınıyor yoksa bankalar kanalıyla mı tahsil ediliyor hep bunları kontrol edeceğiz. Ben buradan gerek kiracıları gerekse mülk sahiplerini uyarmak istiyorum. Aranızda mutlaka kira sözleşmesi yapın ve kira bedellerini bankaya yatırıp mülk sahibi de kira parasını bankadan alsın. Böylece vergi kaybının da önüne geçmiş oluruz. Tüm bunlarla ilgili yoğun bir denetim çalışması başlatıyoruz. Önceliğimiz ilk etapta apart ve yurtlar olacak. Şikayetleri değerlendireceğiz, tek tek hepsini kontrol edip denetleyeceğiz. Denetimlerimizin 3 ayda tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.   

Anahtar Kelimeler: denetlenecek yurtlar apart
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °