Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Annelerin gözyaşlarını dindirin

Annelerin gözyaşlarını dindirin

ISPARTA 24.10.2017 05:46:00 0
Annelerin gözyaşlarını dindirin
Vali Şehmus Günaydın’ın ilik bekleyen 4,5 aylık Mustafa Seyfi bebek için başlattığı kampanyaya katılım her geçen gün artıyor. Gerekli olan iliğin bulunması noktasında İl Sağlık Müdürlüğü ve Kızılay Kan Merkezi de harekete geçti. Mustafa Seyfi bebeğin annesi Yaşar Gökdoğan, ‘Ne olur donörlüğü uygun vatandaşlarımız vazgeçmesinler. Benim evladım gibi şifa bekleyen yüzlerce anne var. Annelerin gözyaşlarını dindirin’ dedi.
 
Isparta’da Yaşar ve Gökhan Gökdoğan çifti, henüz bir buçuk aylıkken rahatsızlanan bebekleri Mustafa Seyfi için hastane hastane dolaşarak şifa aradı. Ailenin bebekleri için beklediği teşhis, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde konuldu. Mustafa Seyfi bebeğin, granülomatöz, yani hücre yetersizliğine bağlı olarak bağışıklık sisteminde zayıflık tespit edildi. Doktorlar bebeğin mutlaka ilik nakli olması gerektiğini söyledi. Bu teşhis üzerine çaresiz kalan anne Yaşar Gökdoğan’ın imdadına Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve basın mensupları yetişti. Vali Günaydın’ın desteğiyle kampanya başlatıldı ve insanların donör olması teşvik edildi. Kanal 32 TV’de yayınlanan Gülkent’te Bugün programının canlı yayın konuğu olan Mustafa Seyfi bebeğin annesi Yaşar Gökdoğan gözyaşları arasında vatandaşlardan donörlük desteği istedi.  
DONÖRLÜK İŞLEMİ UZUN SÜREN BİR AMELİYAT DEĞİL
Anne Gökdoğan, " Şu an vicdan sahibi kimselerden, duyarlılık gösterip Kızılay’a giderek başvurması gerekiyor. Kızılay’a sadece kan bağışçısı olmanız yetmiyor. Bebeğimizi için acilen uygun donörün bulunmasını bekliyoruz. Hekimler bebeğin bir buçuk, 2 yaşına kadar yaşayabileceğini söylüyorlar. Vakit yok. Her geçen gün enfeksiyon kapma riski var. Bir an evvel ilik nakli yapılması gerekiyor. Aranan ilik sizlerden birinde olabilir. Sadece kendi çocuğum için değil, bütün şifa bekleyen vatandaşlarımız için donörlük bekliyorum. Donörlük işlemi uzun süren bir ameliyat değil. Aynı gün işinizin başında olabilirsiniz. İliği uygun vatandaşlarımızın  lütfen vazgeçmesinler. Bir insanın hayatı söz konusu " dedi.
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ
Kampanya kapsamında Sağlık İl Müdürlüğünden kimlerin kök hücre bağışı yapabileceği noktasında açıklama yapıldı. Açıklamada "18-50 yaş arasında, bilgilendirilmiş ve onam vermiş olan sağlıklı bireyler kök hücre bağışında bulunabilirler. Kök hücre bağışı işlemi, bağışçı adaylarından 3 tüp, toplamda 10-20 ml numune alınarak başlar. Türk Kızılay’ı tarafından bu numuneler üzerinde tetkikler yapılır. Tetkiklerin ardından uygun bulunan adayların HLA numuneleri Sağlık Bakanlığının belirlediği Doku Tiplendirme Laboratuvarına teslim edilir. Bu laboratuvar tarafından doku tiplendirme testlerinin sonuçları TÜRKÖK Kemik İliği Bankası veri tabanına aktarılır. Mustafa Seyfi Gökdoğan bebeğimize ve kök hücre nakli için bekleyen tüm hasta ihtiyaç sahiplerine şartlarınız uygun ise siz de bir umut olabilirsiniz" ifadesi kullanıldı.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °