Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Anaç Koyun ve Keçi Tespit Çalışmaları; Devam Ediyor

Anaç Koyun ve Keçi Tespit Çalışmaları; Devam Ediyor

ISPARTA 16.01.2021 07:32:00 0
Anaç Koyun ve Keçi Tespit Çalışmaları; 
Devam 
Ediyor
Isparta İl Tarım ve  Orman  Müdürlüğü  tarafından  Küçükbaş  Hayvancılık  Desteklemeleri  kapsamında Anaç Koyun ve Keçi tespit çalışmaları devam ediyor.
 
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Eyüp Adıgüzel; “2020 Yılı  Anaç  Koyun  ve  Keçi  Desteklemesi  çalışmaları,  05/11/2020  tarih  ve  3190  sayılı Cumhurbaşkanı  Kararı ile  04/12/2020 tarih  ve  31324  Sayılı Resmi  Gazetede  yayımlanan  Hayvancılık Desteklemeleri  Uygulama  Tebliği  (Tebliğ  Bo:2020/32)  kapsamında  pandemi  ve  kış  şartlarına  rağmen üretim faaliyetlerinin aksamaması için hız kesmeden devam etmektedir.
 
Tarım  ve  Orman  Bakanı  Dr.  Bekir  Pakdemirli'nin  talimatları  doğrultusunda,  ilimizde  bulunan 2251  küçükbaş  hayvan  işletmesinde  birebir  kontroller  ve  tespitler  15  Şubat  2021  tarihine  kadar tamamlanacaktır. Yapılan  bu  kontroller  ve  tespitler  sonucunda  desteklemeye  esas  icmaller  hazırlanarak, yetiştiricilerimize  hayvan  başına  olmak  üzere; anaç  koyunlara  30 TL,  anaç  keçilere  35 TL ayrıca  bir önceki yıla göre sürüdeki hayvan sayısını artıran işletmelere artan her bir hayvan için 100 TL destekleme ödemesi yapılacaktır.
 
Tarımsal  desteklemeler  ile  hayvancılık  faaliyeti  yürüten  çiftçilerimiz  ekonomik  açıdan desteklenerek  üretim  maliyetinin  düşürülmesi  sağlanmakta  ve  küçükbaş  hayvancılık  teşvik  edilerek kırmızı et tüketimi içerisinde küçükbaş hayvan eti oranının artırılması hedeflenmektedir. Ayrıca,  İl  Tarım  ve  Orman  Müdürlüğü  tarafından  yapılan  söz  konusu  tespit  çalışmaları  ile yetiştiricilerimizin sorunları yerinde dinlenmekte,  hayvanlara sağlık taraması yapılmakta aynı zamanda sürüdeki  küpesi  düşen  küçükbaş  hayvanlar  varsa  küpeleri  takılarak  ve  işletmelerin  hayvan  sayıları TÜRKVET Bilgi Sisteminde güncellenmektedir. Yapılan  destekleme  çalışmaları  esnasında  memnuniyetlerini  dile  getiren  üreticiler  Tarım  ve Orman Bakanlığının destekleri ile üretimin daha da ileri seviyeye ulaşacağını belirtmektedirler” dedi.

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °