Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Amedspor’a Serbest Tüm Takımlara Yasak!

Amedspor’a Serbest Tüm Takımlara Yasak!

SPOR 4.12.2023 11:55:00 0
Amedspor’a Serbest Tüm Takımlara Yasak!

Amedspor’ün dün sahasında oynadığı Kastamonuspor maçı devam ederken Stadyum hopörlöründen ‘Haydi Desteğe, En Büyük Amedspor, Şampiyon Amedspor’ sloganları atılarak futbolcuların ve taraftarın ateşlenmesi sağlandı. 

Aynı senaryo Amedspor’un Ispartaspor ile oynadığı maçta da sergilenmişti. Peki, maç ortasında stad hopörlörünün bu şekilde kullanılması yasak değil mi? Tüm stadyumlarda maç başladıktan sonra sadece oyuncu değişiklikleri ve uzatma dakikalarının anonsları için kullanılması gereken stad hopörlerinin bir amigo niteliğinde kullanılarak oynamayan futbolcuları harekete geçirmek ve taraftarı rakibe karşı ateşlemek serbest mi? Veya suç değil mi? Diyarbakır Stadyumunda her maçta ve maçın ortasında stad haporlörü bu şekilde kullanılıyor. Bu ne iştir böyle? Eğer, böyle bir uygulama veya anons yapmak serbest ise Isparta Atatürk Stadyumunda da aynı şekilde yapılsın ve özellikle takım berabere veya mağlup durumda iken bu tür anonslar ile taraftar harekete geçirilerek takımın maçı kazanması sağlansın. 

KURALLARI TFF KOYUYOR 

AMA UYMAYAN KULÜPLER VAR!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Her yıl sezon başlamadan önce spor müsabakalarında uygulanacak kuralları ve kuralsızlıkları açıklar. Liglerde mücadele eden tüm takımların da bu kurallara uyma mecburiyeti vardır. Kurallara uymayan veya kural dışı hareket eden kulüpler federasyon tarafından cezalandırılır. 

TÜM STADYUMLARDA MAÇ DEVAM EDERKEN STAD 

HAPÖRLÖRÜNDEN AMİGOLUK YAPILSIN O ZAMAN! 

Bunlardan birisi de Stadyum Hapörlörünün kullanılmasıdır. Bu hapörlör sadece maç başında takım kadrolarının açıklanması ve istiklal marşımızın söylenmesinde, maç devam ederken ise sarı veya kırmızı kart gören oyuncuların anonsu, oyuncu değişiklikleri ve golleri atan futbolcuların isimlerinin anonsu için kullanılır. Kulübün lehine olacak şarkı – türkü ve taraftarı ateşleyecek ‘En Büyük …spor – Şampiyon …spor’ gibi anonslar maçtan önce veya maç bittikten sonra yapılabilir. Ancak, 

AMEDSPOR’A SERBEST

TÜM TAKIMLARA YASAK! 

Ancak, bu kurallar Amedspor’un maçlarını oynadığı Diyarbakır Şehir Stadyumunda geçerli değil herhalde. Zira, orada maç esnasında bile bir amigo gibi anonslar yapılarak futbolcuların ve seyircinin ateşlenmesi sağlanıyor. Federasyonun bu konuda nasıl bir ceza – i müeyyide uygulayacağı ise merakla bekleniyor.


Anahtar Kelimeler: Amedspor’ Serbest Takımlara Yasak!
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °