Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Aman dikkat! Bir çuval İnciri berbat Etmeyelim!

Aman dikkat! Bir çuval İnciri berbat Etmeyelim!

ISPARTA 4.05.2020 16:30:00 0
Aman dikkat!
Bir çuval 
İnciri berbat
Etmeyelim!
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Özlü Bu sabaha işaret ederek uyardı! 10 gün sonra görebiliriz!
 
Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Koronavirüs Bilim Kurulu'nda yer alan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, corona virüsü salgınının sona ermediğini aktararak, "Eğer bu sabah her şey normale dönmüş gibi sokaklarda, pazar yerlerinde ve marketlerde kalabalıklaşma olur ve sosyal mesafeyi korumazsak tekrar yukarıya doğru çıkışı bir hafta 10 gün sonra görebiliriz" uyarısında bulundu.
 
Türkiye'de koronavirüsü salgını ile mücadele hız kesmeden devam ederken Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Koronavirüs Bilim Kurulu'nda yer alan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü önemli uyarılarda bulundu.
EĞER BU SABAH HER ŞEY NORMALE
DÖNMÜŞ GİBİ DAVRANIRSAK!
Sokağa çıkma yasağı sona erse de vatandaşların sokağa çıkmaması gerektiğini dile getiren Özlü "Salgın bitmedi devam ediyor. Tedbirlere uyarsak normal hayata dönüşümüz daha kısa zamanda olacaktır. Eğer bu sabah her şey normale dönmüş gibi sokaklarda, pazar yerlerinde ve marketlerde kalabalıklaşma olur ve sosyal mesafeyi korumazsak tekrar yukarıya doğru çıkışı bir hafta 10 gün sonra görebiliriz" dedi.
BİRAZ DAHA SABREDELİM
Ayrıca Özlü yaptığı açıklamada, "Acele edersek, geç kalırız; daha uzun süre evlerimizde kalırız. Biraz daha sabredelim. Tedbirleri gevşetmeyelim. 65 yaş üstü ve 20 yaş altındaki yurttaşlarımızın bir an önce dışarı çıkabilmeleri için hepimizin tedbirlere uyması gerekiyor. Onlar evden çıkmayarak bize yardımcı oluyorlar. Biz de sosyal mesafeyi koruyarak onların zahmetlerini boşa çıkarmayalım" ifadelerini kullandı.

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °