Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Alın size bir tezat daha; Milyonlarca İşçiye ÜCRETSİZ, Milletvekilerine ÜCRETLİ İzin!

Alın size bir tezat daha; Milyonlarca İşçiye ÜCRETSİZ, Milletvekilerine ÜCRETLİ İzin!

ISPARTA 16.04.2020 17:58:00 0
Alın size bir tezat daha; 
Milyonlarca İşçiye 
ÜCRETSİZ, 
Milletvekilerine 
ÜCRETLİ
İzin!
Koronavirüs tehdidinin tüm hızıyla sürdüğü Türkiye’de binlerce hatta milyonlarca işçi, işverenleri tarafından ‘Ücretsiz’ izne çıkarılırken, dün geçe Koronavirüs tatiline çıkan TBMM’de Milletvekillerinin ‘Ücretli’ izne çıktıkları ortaya çıktı. Yani, Milletvekilleri 5 Mayıs tarihine kadar Meclise gelmeyecekler ama maaşlarını alacaklar.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tatilde, patronlara ücretsiz izin kıyağı veren milletvekilleri ücretli izinde.
MİLLETVEKİLLERİ
ÜCRETLİ İZİNDE
Türkiye Büyük Millet Meclisi, Koronavirüs nedeniyle tatile girdi. Dün sabaha karşı kabul edilen yasa ile patronlara ücretsiz izin hakkı veren milletvekilleri, ücretli izinde olacak.
MECLİS GÖRÜŞMELERİNE 5 MAYIS
TARİHİNE KADAR ARA VERİLDİ  
 Grup önerisi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına 10 gün süreyle ara verildi. Genel Kurulun 21, 22, 28, 29 ve 30 Nisan 2020 Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri toplanmaması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çalışmalarına 5 Mayıs 2020 tarihinden başlamak üzere on gün süreyle ara verilmesi şeklindeki grup önerisi kabul edildi. TBMM 23 Nisan tarihinde toplanacak.
TBMM’de kabul edilen son yasa teklifi ile patronlara ücretsiz izin hakkı verildi. Ücretsiz izne gönderilen işçilere işsizlik fonundan aylık 1.170 TL ödenecek.
 
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °