Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Alaybeyoğlu İlkokulundaki E-twinning Projeleri Başarıyla Tamamlandı; Oyunlarla Gelen Sağlık Projesi

Alaybeyoğlu İlkokulundaki E-twinning Projeleri Başarıyla Tamamlandı; Oyunlarla Gelen Sağlık Projesi

ISPARTA 7.06.2021 13:29:00 0
Alaybeyoğlu İlkokulundaki E-twinning Projeleri Başarıyla Tamamlandı;
Oyunlarla  
Gelen Sağlık 
Projesi
Alaybeyoğlu İlkokulu çok güzel bir projeye imza attı. Okul Müdürü Zeynel Abidin Bozkurt tarafından ortaklaşa yapılan ve Aralık ayından beri uygulanmaya devam eden “Oyunlarla Gelen Sağlık” projesi tamamlandı.
 
Özellikle eğitim dünyasını olumsuz etkileyen pandemi sürecinde, çocukların eğitimden-oyundan daha fazla uzak kalmaması için yürütülen “Oyunlarla Gelen Sağlık”,  proje ortaklarımız ile birlikte planladığımız çalışmalarda öğrenciler çeşitli etkinlikler ve oyunlarla hayatlarına renk kattılar.
BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ PROJESİ
WE ARE STRONG TOGETHER
Projeleri başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Alaybeyoğlu Müdürü Zeynel Abidin Bozkurt konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Okulumuz Sınıf Öğretmeni Esra Oruç tarafından yürütülen projemiz Özel gereksinimli öğrenciler ile normal gelişim gösteren akranlarının birlikte etkinlikler yaparak akran kabulünün gerçekleştirildiği 5 ay sürecek bir proje şeklinde planlanmıştır. Projenin amacı özel gereksinimli öğrenciler ile normal gelişim gösteren akranlarının birlikte gerçekleştirecekleri etkinlikler ile öğrencilerin sanat, spor ve sosyal becerilerini geliştirmek ve akran kabulünün gerçekleşmesini sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Projemiz başarı ile tamamlanmıştır.
MİNİK FOTOĞRAFÇILAR PROJESİ
Okul Müdürü sınıf öğretmeni Zeynel Abidin BOZKURT’ un Türkiye’ den 10 ortaklı projede yer almıştır. Projede fotoğrafçılıkla öğrencilerin yetenek ve bakış açılarını geliştirmeyi, sorumluluk bilinci aşılamayı, görüş açılarını farklılaştırmayı ilgi ve yeteneklerinin farkına varmayı amaç edindik. Bu amaçlar doğrultusunda projemiz başarı ile tamamlanmıştır.
DOĞA EN GÜZEL MATERYAL PROJESİ
Bu e twinning projesini Anasınıfı Öğretmeni Uysal ÇIKAN yürütmektedir. Doğal materyalleri eğitim öğretim sürecine dahil ederek öğrenmeyi kalıcı hale getirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’ den 8 ortaklı projemizdeki amacımız çocuklarda doğa bilincini geliştirmek. Doğal materyalleri eğitim aracı olarak kullanabilmekte farkındalık oluşturmak. Çocukların merak duygusunu arttırarak araştırma becerilerini geliştirmek. Özgüven gelişimini desteklemekti. Projemizi başarılı bir şekilde tamamladık.
ANLAMAYA YOLCULUK PROJESİ
Okul müdür yardımcımız İbrahim Kaymak’ ın Türkiye'den 10 ortaklı e Twinning projemizde öğrencilerimizi kitapların renkli dünyasına yönlendirerek okuma becerilerini geliştirip, okuma alışkanlığı kazanmalarını okumada anlamayı etkin hale getirip, anladıklarını sanat türlerini kullanarak ifade etmeyi, web2.0 araçlarını öğrenip kullanarak dijital okur – yazarlık becerilerini kazandırdık.
KÜÇÜK ŞEFLERE MUTFAKTA
BİR YER AÇIN PROJESİ
Okulumuz 3/B Sınıfı öğretmeni Gül Sezgin’ in, ortak olarak yürüttüğü "Küçük Şeflere Mutfakta Bir Yer Açın" adlı e-Twinning projesi başarı ile tamamlandı. Projede 9 Türkiye,1 Letonya ve 1 Arnavutluk ortağı yer almakta. Projenin amacı, okullarımızın covid-19 sebebiyle kapalı olduğu bu günlerde öğrencilerimiz ve ailelerine destek olmak, öğrencilerimizin kendi ayakları üzerinde durabilme becerilerine katkı sağlamak, bireysel ihtiyaçları için gereken çözüm yollarını keşfetmelerine olanak tanımaktır. Her ay yapılan farklı yemek tarifleri ve etkinlikler ile öğrenciler için mutfakları daha keyifli ve eğlenceli hale getirdik” dedi.
OKUL MÜDÜRÜ
BOZKURT’TAN TEŞEKKÜR
Okul Müdürü Zeynel Abidin Bozkurt, projelerde görev yapan tüm öğrenci, öğretmen ve velilere emeklerinden dolayı teşekkür etti.
ÖĞRENCİLER
ÇOK MUTLU OLDU
Tüm projelere katılan öğrenciler ise, bu tür projelerin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu, proje boyunca çok eğlendiklerini ve bu tür projelerde tekrar görev almak istediklerini belirttiler.
İŞTE O PROJELER: 




 




 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °