Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Aksu – Karağı Köyü Halkının Haklı Mücadelesine; Siyasetçi Desteği

Aksu – Karağı Köyü Halkının Haklı Mücadelesine; Siyasetçi Desteği

ISPARTA 4.08.2021 12:47:00 0
Aksu – Karağı Köyü Halkının Haklı Mücadelesine; 
Siyasetçi 
Desteği
Isparta’nın Aksu İlçesine bağlı Karağı Köyünde bir şirket tarafından yapılmak istenen Mermer Ocağına tepki gösteren köylülere bir destek de siyasetçilerden geldi. TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ve İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, köylüleri ziyaret ederek destek verdiler. Köylüler, köy konağında yapılan toplantıya da daha önce olduğu gibi yine ellerinde mermer ocağı istemediklerini belirten pankartlarla geldiler.
 
MUHTAR KAHRAMAN; “KÖYÜMÜZE
MERMER OCAĞI İSTEMİYORUZ”
Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen ziyarette; TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ve İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Köy Muhtarı Ramazan Kahraman, Karağı Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Ramazan Kahraman, Karağı Köyü Sosyal Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ramazan Korkmaz ile Köy Muhtarlığı Azaları ve köylüler tarafından karşılandı.
“DOĞAMIZ VE SUYUMUZ KİRLENİR”
Köylerine özel bir mermer şirketinin mermer ocağı açmak istediğini ve geçtiğimiz günlerde mermer rezervi çıkartmak için sondaj yapması yaptığını ifade eden Köy Muhtarı Ramazan Kahraman konuşmasında şunları söyledi; “Öncelikle köyümüze hoşgeldiniz diyorum ve köyüm adına bu ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.
“SİZ DEĞERLİ SİYASETÇİLERİMİZDEN
DESTEK VE YARDIM BEKLİYORUZ”
Biz köyümüzün doğal ortamının, doğal güzelliğinin bozulmasını istemiyoruz. Zira, bu mermer ocağı köyümüze geldiğinde öncelikle doğamız bozulacak ve sularımız kirlenecek. Köyümüze mermer ocağını yaptırmamak için sonuna kadar direneceğiz. Bu konuda siz değerli siyasetçilerimizden de destek ve yardım bekliyoruz” dedi.
KORKMAZ; “KÖYÜMÜZE MERMER
OCAĞI YAPILIRSA HAYVANCILIK BİTER”  
Karağı Köyü Sosyal Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ramazan Korkmaz da konuşmasında; “Köyümüze devletimizin, tarımsal, ziraat ve hayvansal alanda çok yatırımları bulunmaktadır. Devletimiz sağ olsun teşekkür ederim. Ancak, buraya mermer ocağı açılması durumunda köyümüzde var olan asbest hastalığının artacağı, devletimizin yatırımlarının yok olacağı, sulama ve içme su kaynaklarının yataklarının değişeceği bu nedenle ziraat, tarım ve hayvancılığın biteceği bir gerçektir. Bu nedenle köyümüze kesinlikle mermer ocağı yapılmasını istemiyoruz” dedi.
“DESTEKLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”
Başkan Korkmaz, ayrıca devlet tarafından köye geri ödemesiz kredi ve hibe destekleri sağlandığını da belirterek, bundan dolayı devlete teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
BİLGİÇ; “HAKLI
MÜCADELENİZDE
YANINIZDAYIZ”
Toplantıda daha sonra köylülere hitaben bir konuşma yapan TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, köy muhtarından konu hakkında ayrıntılı bilgi alarak, köylülerin haklı mücadelesinde her zaman yanında olduklarını ifade etti.
TBMM BAŞKANVEKİLİ BİLGİÇ’İN KARAĞI KÖYÜ ZİYARETİNDEN GÖRÜNTÜLER;



Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °