Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Akşehirspor maçından çok ders çıkarmak lazım

Gazeteci Levent DOĞAN yazıyor

SPOR 1.11.2016 13:48:00 0
Akşehirspor maçından çok ders çıkarmak lazım
Bölgesel Amatör Futbol Ligi 7. Grup’ta mücadele eden Isparta Davrazspor, ligdeki 5. Maçında Konya temsilcisi Akşehirspor’u 2-1 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapadı. İlk 15 dakikada rakip kaleyi ablukaya alan pembe-yeşilliler, Tavşanlı Linyitspor maçında yaptığı hatayı yine yapınca rakip takımın kontratağında 15. Dakikada Ali Kireş’in golüyle geriye düştü. Açıkçası Isparta Davrazsporlu oyuncuları sahada tanıyamadım. Takım Kaptanı Sofu Baykal, ilk yarıda çok net gol pozisyonlarını kurtararak, takımını ateşledi. Pembe-yeşilliler,  ilk yarının sonlarında Emrah Sansar’la yüzde yüz bir net gol pozisyonundan yararlanamadı. Yine 45. dakikada Sansar’ın yerde kaldığı pozisyonda en iyi görüş açısı yan hakemdi. Yan hakem devam diyince orta hakemde pozisyonu devam ettirdi.
                2. yarıya gelecek olursak ilk 15 dakika yine takım bocaladı. Karşılaşmanın 65. Dakikasında Akşehirsporlu Veysel, 2. Sarının ardından kırmızı kart gördü. Bu dakikadan sonra Isparta Davrazspor, oyunun kontrolünü ele geçirdi.  Tam Isparta kontrolü ele geçirirken Akşehirspor yardımcı Antrenörü Mustafa Yağar, tribünleri tahrik etti. Maçın başından bu yana teknik heyet çizgisini aşan Yağar’a 4. hakem ve saha komiserinin niye  bu kadar geç müdahale ettiğini anlamış değilim. Tribünleri tek başına germeyi başardı.
Karşılaşmanın 83. Dakikasında Mustafa Ünver’in kaleci tarafından düşürülmesiyle hakem penaltı verdi. Atışı kullanan Emrah Sansar eşitliği sağladı. Yine 85. Dakikada Lütfü ile Mustafa Sayan birbirlerine itip kalkınca kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın son dakikasında Samet Sami Bank’ın kafa vuruşunda galibiyet geldi. Oyuncularda kötü oynadıklarının farkında önemli olan kazanmaktı. Ancak bu maçtan çok ders çıkarılması gerekiyor. Zira daha ligin başı. İleride daha etkili olunması gerekiyor. Taraftarlara da gelecek olursak üzerlerine düşeni yapıyor. 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °