Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Aksakal Ailesi’nden Halı Kilim Müzesi’ne 103 sanat eseri Halı Bağışı; O Halılar AHMET AKSAKAL İsmiyle Sergilenecek

Aksakal Ailesi’nden Halı Kilim Müzesi’ne 103 sanat eseri Halı Bağışı; O Halılar AHMET AKSAKAL İsmiyle Sergilenecek

ISPARTA 8.08.2021 11:08:00 0
Aksakal Ailesi’nden Halı Kilim Müzesi’ne 103 sanat eseri Halı Bağışı; 
O Halılar 
AHMET AKSAKAL
İsmiyle Sergilenecek
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, merhum Halı Sanatçısı Ahmet Aksakal’ın ailesinin Halı – Kilim Müzesine 103 adet Sanatsal Halı bağışladığını belirterek; “O halılar, Halı – Kilim Müzemizin üst taraflarına yaptığımız ek binalardaki özel bir bölümde Ahmet Aksakal ismiyle sergilenecek” dedi.
 
Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantıları önceki gün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 16.00’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
AKSAKAL AİLESİNDEN
ŞARTLI HALI BAĞIŞI
Meclis gündeminin ikinci maddesinde bulunan; Prof. Dr. Turan Yazgan Halı ve Kilim Müzesi için 103 adet halı ve çerçeveli resmin 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18/g maddesi gereğince, müzede gösterime sunulması, özenle korunması kaydıyla şartlı bağış yapılmasının görüşülmesi konusu görüşülerek karara bağlandı. Bu doğrultuda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Uğur Büyükçulcu tarafından okundu. Söz konusu raporda; “Prof. Dr. Turan Yazgan Halı ve Kilim Müzesi için 103 adet halı ve çerçeveli resmin 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18/g maddesi gereğince, müzede gösterime sunulması, özenle korunması kaydıyla şartlı bağışın kabulü komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “AİLESİYLE GÖRÜŞTÜM 103 SANAT ESERİ HALININ SERGİLENMESİNİ KABUL ETTİLER”
Komisyon raporunun okunmasının ardından söz konusu gündem maddesi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Bilindiği gibi, şehrimizin sadece bir Halı Sanatçısı vardı. O da Ahmet Aksakal abimizdi. Şehre birileri geldiği zaman hemen onun yanına götürür onun mağazasındaki özel dokunmuş sanat eseri halılarına bakardık. Tabiki kendisinin vefatının ardından o halılar depoda kaldı. Ben, ailesiyle görüştüm. Depodaki o halıları müzemizde değerlendirebileceğimizi, sergileyebileceğimizi kendilerine anlatarak halıları istedim. Ailesi de benim bu talebimi uygun buldular ve 103 sanatsal halıyı Halı – Kilim Müzemize verdiler.
“O HALILAR AHMEK AKSAKAL’IN İSMİNİ
VERDİĞİMİZ BÖLÜMDE SERGELENİYOR”
Tabi bu halıları biz farklı bir yere koyduk. Halı – Kilim Müzemizin üst taraflarına yaptığımız ek binalardaki bir bölümü tamamen bu halıların sergilenmesine ayırdık ve oranın adına da Ahmet Aksakal abimizin adını verdik” dedi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporu meclisin onayına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti
 
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °