Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Akdeniz’in Gözbebeği Antalya’da Kusursuz Bir Tatil İçin; Altın Değerinde Öneriler

Akdeniz’in Gözbebeği Antalya’da Kusursuz Bir Tatil İçin; Altın Değerinde Öneriler

YEREL 24.10.2020 06:56:00 0
Akdeniz’in Gözbebeği Antalya’da Kusursuz Bir Tatil İçin; 
Altın Değerinde Öneriler
Akdeniz’in Gözbebeği Antalya’da Kusursuz Bir Tatil İçin Altın Değerinde Öneriler
Başta yaz tatilleri olmak üzere yılın dört mevsimi elverişli iklimi ile hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlayan Antalya, bulunduğu bölgenin en popüler tatil merkezlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Şehir, hem merkezinde hem de çevre ilçelerinden 5 yıldızlı otellerden ev konforunda apart dairelere, denize sıfır konaklama tesislerinden doğanın kalbinde bungalovlara kadar konuklarına pek çok alternatif sunmaktadır. Her zevke ve her bütçeye uygun konforlu tatil seçeneklerine sahip Antalya, yalnızca deniz, güneş ve doğa ile iç içe bir tatil için değil, hem gezmek hem de eşsiz lezzetler tatmak için de oldukça uygun bir şehirdir. Sizler için hazırladığımız yazıyı takip ederek, şehrin en güzel gezi noktalarını not edebilir, müdavimleri olan en gözde restoranlarını keşfedebilir ve güne birbirinden güzel ürünler sunan kahvaltı evlerinde başlayabilirsiniz.

Antalya’nın Her Köşesini Keşfetmek İsteyenler İçin Mutlaka Görülmesi Gereken En Güzel 7 Yer

Antalya’da tatil yaparken, bazı günleri şehrin en güzel noktalarını gezerek geçirebilir ya da tatilinizi tamamen geziye yönelik bir planla gerçekleştirebilirsiniz. Zengin tarihinin yanı sıra eşsiz doğal güzellikleriyle de büyüleyici bir görünüme sahip olan şehirde birbirinden güzel anılar biriktirebilirsiniz. Antalya Gezilecek Yerler listenizi şehir merkezi ve çevre ilçeler olarak ayırabilir ve kendiniz için konforlu bir rota oluşturarak, şehrin en güzel noktalarını keşfettiğiniz bir tatil planı yapabilirsiniz.
Antalya denince gezilecek yerlerin kuşkusuz ilk noktası Kaleiçi olacaktır. Muratpaşa ilçesinde yer alan Kaleiçi, hem tarihi dokusu, hem denize açılan kusursuz sokakları hem de birbirinden özel mekanları ile tarih, doğa ve eğlence amaçlı ziyaretler için oldukça elverişlidir. Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi, Hadrian Kapısı ve Yivli Minare başta olmak üzere mutlaka görmeniz gereken tarihi değerlere de ev sahipliği yapan bölge, Osmanlı Dönemi’nden günümüze miras şirin evleriyle de oldukça meşhurdur. Deniz kıyısında oturup içeceğinizi yudumlayacağınız ya da tarihi konaklarda kalabileceğiniz Kaleiçi’ne bir gününüzü ya da akşamınızı ayırarak, manzaranın da keyfine varabilirsiniz.

Düden Şelalesi ise Antalya’nın en önemli doğal güzelliklerinden biridir. Şehir merkezine yaklaşık olarak 10 km mesafede yer alan şelale, yukarı Düden ve aşağı Düden olarak ikiye ayrılmaktadır. Yukarı Düden bölümü, yemyeşil doğası ve huzur dolu atmosferi ile şehrin kalabalığından uzaklaşarak doğayı yaşamak isteyenler için en doğru adreslerden biridir. Büyük İskender’in atlarına burada su içirdiği rivayet edildiği için yukarı Düden aynı zamanda “İskender Şelalesi” olarak da anılmaktadır. Şelale çevresinde yer alan restoran ve kafeler, manzaranın tadını çıkartmak isteyenler için hizmet verirken, hediyelik eşya dükkanları ise sevdiklerinize armağanlar almanıza olanak sunmaktadır. Aşağı Düden bölümü ise Lara yakınlarından denize dökülürken, ziyaretçilerine benzersiz bir manzara yaşatmaktadır. Düden şelalesi ile alakalı olarak detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Antalya Arkeoloji Müzesi, şehrin tüm tarihini gözler önüne seren en özel noktalardan biridir. 1922 yılında Süleyman Fikri Erten’in katkıları ile kurulan müze, farklı temaları yansıtan salonları ile 5000’in üzerinde eseri görme olanağı sunmaktadır. Antalya’nın İtalyanlar tarafından işgal edildiği sırada, yabancı arkeologların tarihi eserleri yağmalamalarını önlemek amacıyla kurulmuş olup, zamanla düzenlenerek, en güzel gezi noktalarından biri olma özelliğine kavuşmuştur. Müze içerisinde yer alan çocuk bölümü ise, küçük misafirler için antik dönemden kalma oyuncakları sergilemektedir.

Konyaaltı Plajı mevkiinde gezilecek en dikkat çeken noktalardan biri de Antalya Aquarium & Fear Trophy olmaktadır. 2012 yılında hizmete açılan bu merkez, doğa tutkunları için şehirdeki en dikkat çekici deneyimlere ev sahipliği yapmaktadır. 30 dönüm arazi içerisine kurulmuş olan bu merkez, Kar Dünyası, Buz Müzesi, Wildpark gibi bölümlerinin yanı sıra dev akvaryumuyla da hayranlık uyandırmaktadır. 4 temaya ayrılmış akvaryumda hem ülkemizin denizlerinde hem de tropikal sularda yaşayan deniz canlılarını görme olanağınız bulunmaktadır. Antalya gezilmesi gereken yerler konusunda Aquarium & Fear Trophy’a mutlaka uğrayın.

Aspendos Antik Tiyatro şehrin en önemli tarihi değerleri arasında yer almaktadır. M.S. 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilmiş olan tiyatro, Serik İlçesi’nin Belkıs Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Rehberli bir tur eşliğinde gezerken, antik tiyatronun özel hikayesini dinlemeniz önerilmektedir. Heybetli görünümünü günümüze kadar korumayı başarmış olan Aspendos Antik Tiyatrosu’u kültürel organizasyonlara da ev sahipliği yapmaktadır. Akustik özelliklerini de günümüze kadar korumayı başaran antik tiyatroyu gezdikten sonra, adını aldığı antik kenti de gezmeniz mümkündür.

Köprülü Kanyon adını üzerinde inşa edilmiş yapılardan almış olup, sadece ülkemizin değil, dünyanın da en ünlü rafting parkurlarından biridir. 1973 yılında milli park ilan edilmiş olan kanyon, Manavgat ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Zengin hayvan ve bitki çeşitliliği ile doğa aşıklarını kendisine çeken Köprülü Kanyon, aynı zamanda tarihi değerler yönünden de konuklarına keyifli bir keşif olanağı sunmaktadır. Su sporlarının yanı sıra bu kanyon, doğa yürüyüşleri için de elverişli alanlara sahiptir. Daha detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklamanız yeterlidir.
Antalya’da yakıcı güneşin ve masmavi denizin keyfine varmaya alışanlar için oldukça farklı bir deneyim olan Saklıkent Kayak Merkezi şehri dört mevsim tercih edilir kılmaktadır. Şehir merkezinden yalnızca 1 saat uzaklıkta yer alan kayak merkezi, Beydağları’na kurulu olup, çok sayıda konaklama ve eğlence merkezine ev sahipliği yapmaktadır. 2.000 ila 4.000 metre arasında yer alan pistleri ile Antalya’da kayak keyfi yaşamanıza olanak sunan merkez, pist kalitesinin yanı sıra eşsiz doğasıyla da dikkat çekerken, burada sezon Aralık sonu açılıp, Mart ayında son bulmaktadır.

Tatiline En Özel Lezzetleri Katmak İsteyenler İçin Antalya’da Mutlaka Gidilmesi Gereken En Güzel Restoranlar
Antalya, bulunduğu bölge dolayısı ile Akdeniz Mutfağı’ndan en özel lezzetleri tadabileceğiniz şehirlerden biridir. Bu seçeneklerin yanı sıra şehirde, yerli turistler kadar yabancı turistlerin de yoğun olarak bulunmasından dolayı dünya mutfaklarının ne seçkin lezzetlerini tadabileceğiniz birbirinden lüks restoranlar da hizmet vermektedir.
‘Fine Dining’ Restaurant denince Antalya’da ilk akla gelen adres kuşkusuz Seraser Restaurant olacaktır. Kaleiçi mevkiinde, 300 yıllık tarihi bir konakta hizmet veren işletme, kendi alanında şehirde ilk olmasının yanı sıra tek olma özelliğine de sahiptir. Karşılama ve servisi ile konuklarından tam not alan restoran, menüsünde dünya mutfağından en özel seçeneklere yer vermektedir. Sushi, ev yapımı İtalyan makarna gibi yemeklerin yanı sıra burada konukları Provans usulü midye çorbası, Santorini usulü ahtapot, mavi yengeç gibi özel lezzetler beklemektedir. İçecek seçenekleri arasında ise iyi şaraplardan oluşan zengin menü dikkat çekmektedir. Restoranda seçeceğiniz ürünlere göre kişi başı hesap 70 TL ile 210 TL arasında değişmektedir.
Adres: Selçuk, Paşa Cami Sk. No:14, 07100 Muratpaşa/Antalya
Club Arma Antalya’nın en iyi balık restoranını arayanlar için en doğru adresler arasında yer almaktadır. Misafirlerin ayaklarının altında Antalya Yat Limanı’nı, tam karşılarında Bey Dağları’nın görkemli manzarasını yaşayacakları bu lüks balık restoranı, gündüz ve gece hayranlık uyandıran manzarasının yanı sıra başarılı mutfağıyla da şehri ziyarete gelen turistlere memnuniyet yaratmaktadır. Izgara kalamarı, ıstakozu ve birbirinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkan işletmede et yemekleri de servis edilmektedir. Kişi başı ortalama hesap 50 TL ile 200 TL arasında bir ortalamaya sahiptir.
Adres: Selçuk, Cumhuriyet Cd. No:67, 07100 Muratpaşa/Antalya
Antalya’nın müdavimlere sahip klasikleşen restoranı ise 7 Mehmet Restoran’dır. 1940 yılında küçük bir çorbacı dükkanı ile başlayan lezzet serüveni, günümüzde şehrin en lüks restoranları arasında yer almaya başlamıştır. Türk mutfağından en özel lezzetleri tadacağınız işletmenin 6 saat kıvılcım ateşinde pişen işkembe çorbası, tandırı ve tahinli hibeşi rakipsiz olarak tanımlanmaktadır. Ünlü kabak tatlısının sırrı ise tohumunu kendisinin vermesinde saklıdır. 650 çeşit lezzete menüsünde yer veren işletmede fiyatlar oldukça uygun olup kişi başı ödenecek hesap 30 TL ile 100 TL arasında değişmektedir.
Adres: Meltem Mahallesi, Atatürk Kültür Parkı, Dumlupınar Bulvarı No:201, 07030 Muratpaşa/Antalya
Topçu Dede Restoran, Antalya’nın ilk restoranı olma özelliğine sahiptir. Nostaljik atmosferinde açık ve kapalı alanda hizmet veren işletme, Antalya’ya özgü şiş ve piyazla 19.yy’dan günümüze bir klasik haline gelmiştir. Günümüzde ürün çeşidini de arttıran Topçu Dede Restoran’ın Arap Kadayıfı ve tulumba tatlısı çok meşhurdur. Kişi başı hesap ortalaması ise 20 TL – 50 TL arasında değişmektedir.
Adres: Elmalı, Şarampol Cd. No:21, 07035 Muratpaşa/Antalya
Antalya’da İtalyan esintisi arayanlar içinse şehrin en iyi İtalyan Restoranı Il Vicino Pizzeria olarak anılmaktadır. Floransalı ünlü şef Alessandro Paoletti tarafından hazırlanan birbirinden özel pizzalarını tadabileceğiniz işletme, damaklarda iz bırakan menüsünün yanı sıra bahçesiyle de konuklarından tam not almaktadır. Hem öğlen hem de akşam yemekleri için tercih edebileceğiniz restoranda kişi başı fiyatlar 45 TL – 100 TL arasında bir ortalamaya sahiptir.
Adres: Tuzcular, Paşa Cami Sk. No:12, 07100 Kaleiçi Muratpaşa/Antalya
Asya Mutfağı’nın Antalya’daki gözde adresi Kokoyaki Sushi şehirdeki rakipleri arasında lezzetli mutfağı ile ayrı bir yere sahiptir. Japon Mutfağı, deniz mahsulleri, Suşi ve Asya Mutfağı lezzetlerine yer verilen zengin menüsü ile dikkat çeken işletmede, ödenecek hesap kişi başı 40 TL – 70 TL arasında değişmektedir.
Adres: Güzeloba, Yavuz Apartmanı 389/E, Lara Cd., 07230 Muratpaşa/Antalya
Ship inn Marina Restaurant konuklarını marina içeresinde eşsiz bir manzaraya karşı ağırlamaktadır. Zengin menüsü ile ön plana çıkan işletme, hem sabah kahvaltılarında, hem öğlen hem de akşam yemeklerinde hizmet vermektedir. Kırmızı et, beyaz et, deniz ürünleri, fast food gibi farklı damak zevklerine hitap eden menüye sahip işletme, kış aylarında konuklarını şömine başında ağırlamaktadır. İşletmenin fiyatları Antalya standartlarında olup, kişi başı ödenecek hesap 42 TL – 120 TL arasında değişmektedir.
Adres: Liman ,2. Liman Cd. Setur Marina İçi No:40/D, 07050 Konyaaltı/Antalya
Şehrin en gözde gezilecek yerlerinden, en güzel restoranlarına kadar pek çok seçeneği sizlere tanıtmak için özel olarak hazırlanan Antalya Gezi Rehberi kusursuz bir tatil gerçekleştirmeniz için sizlere yol göstermektedir. Şehirde, en keyifli doğa gezilerini ya da en ilgi çekici tarih gezilerini gerçekleştirirken yorulduğunuz ve acıktığınız anda mola vereceğiniz öğlen yemeği restoranlarının yanı sıra, gün batımına karşı seçkin lezzetler tadabileceğiniz restoranlar yaz akşamlarını unutulmaz kılmaktadır.

Güne Hem Keyifli Hem De Enerjik Bir Başlangıç İçin Antalya’nın En İyi Kahvaltı Mekanları
Sabahın erken saatlerinden, akşamüstüne kadar kahvaltı tercih edenler için şehrin en gözde mekanları arasında kuşkusuz Sarı Demlik ilk sıralarda yer almaktadır. Sabah 08.00 akşam 17.00 saatleri arasında tüm gün kahvaltı hizmeti sunan işletme, adını sınırsız çay servisi yaptığı sarı demliklerinden almıştır. Serpme kahvaltı hizmeti sunan kahvaltı evinde, hafta sonları rezervasyon yaptırmanız tavsiye edilirken, kişi başı ödenecek hesap 40 TL – 60 TL civarındadır.
Adres: Şirinyalı, Tekin Apartmanı, 1501. Sk. D. No:13, 07230, 07100 Muratpaşa/Antalya
Order Lounge Cafe&Bistro, eşsiz deniz manzarası ve lezzetli kahvaltılık ürünleri ile şehirde güne en keyifli başlangıçlara imza atan mekanlar arasında yer almaktadır. Hafta içi serpme, hafta sonu ve özel günlerde açık büfe kahvaltı hizmeti sunan işletmede serpme kahvaltıda menemen ya da omlet ekstra ücretlendirilmektedir. Ekstraların dışında kişi başı ücret şeklinde hizmet veren kahvaltı mekanında hesap 2 kişi için ortalama 95 TL – 170 TL arasında değişmektedir.
Adres: Bahçelievler, Konyaaltı Cd., 07050 Muratpaşa/Antalya
Kahvaltısını neredeyse asırlık bir lezzetle taçlandırmak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerin başında Börekçi Tevfik yer almaktadır. Ustanın elleriyle açtığı serpme böreği afiyetle yiyebileceğiniz bu şirin işletmede, sabah 11’e kadar tüm ürünler tükenmektedir. Kişi başı ödenecek hesap 15 TL – 20 TL arasında bir ortalamaya sahiptir.
Adres: Sinan Mah, Peker Cad, 1255 Sok. Ay İşhanı, 07050 Muratpaşa/Antalya
Sedir Gözleme Köy Kahvaltısı, şehrin stresinden ve hareketinden uzakta, orman içerisinde bir kahvaltı hayal edenler için en özel noktalardan biridir. Zengin seçeneklere sahip serpme köy kahvaltısı, semaverde servis edilen çayı ve gözleme çeşitleri ile damaklarda iz bırakan işletmede porsiyonların oldukça büyük olması da avantaj sağlamaktadır. İki kişi ödenecek hesap 50 TL – 80 TL arasında değişmektedir.
Adres: Çakırlar, Sosyete pazarı, 07075 Konyaaltı/Antalya
Şehir merkezinde seçkin bir atmosferde, lezzetli bir kahvaltı için tercihinizi Salman Pastanesi’nden yana yapabilirsiniz. Doyurucu kahvaltı tabakları ile meşhur olan işletmede, güne çeşit çeşit poğaçalar, kahvaltılık şarküteri ürünleri, zeytin, reçel, peynir çeşitleri ve termosta sunulan lezzetli çay ile başlamak için kişi başı ödeyeceğiniz ortalama hesap 30 TL – 40 TL aralığında olacaktır.
Adres: Haşimişcan Mah. Fevzi Çakmak Cd. Uluç Apt. No: 7/1-A, 07100 Muratpaşa
Sıralı Kebap, öğlen ve akşam yemeklerinde sunduğu birbirinden özel kebaplarının yanı sıra yöresel kahvaltısıyla da şehrin en çok tercih edilen mekanlarından biridir. Kebapçıda kahvaltı olur mu? demeden, ön yargılarınızı bir kenara bırakıp, kesinlikle ziyaret etmenizin önerildiği işletmede, pide, yumurta, sucuk, ev yapımı reçeller, bal kaymak ve sürekli tazelenen çay ile taze ekmekler damaklarda iz bırakmaktadır. Tüm ürünlerin, meşhur olduğu yörelerden temin edildiği bu kahvaltı için ödenecek kişi başı ortalama hesap 35 TL – 40 TL arasında değişmektedir. Hafta sonu kahvaltı hizmeti sunulan işletmede, hafta içi kahvaltı için iletişim kurmanız önerilmektedir.
Adres: Çağlayan, Eski Lara Caddesi No:419, 07230 Muratpaşa/Antalya
Çay Tea’s Lunchroom & Deco Home, Antalya’da İngiliz ve Asya tarzlarını deneyimlerken, eşsiz bir sabah kahvaltısı ile enerji toplayacağınız özel mekanlar arasında yer almaktadır. Eski şarap mahzeni, İngiliz odası, modern oda, mavi oda ve ev avlusu olmak üzere 5 ayrı odaya sahip tesiste, dilediğiniz odada keyifli bir kahvaltı sizleri beklemektedir. Hem sunumu ve hem de lezzetleri ile ön plana çıkan işletmede kişi başı ödenecek hesap 30 TL – 60 TL arasında değişmektedir.
Adres: Kılınçarslan, Civelek Sk. No:10, 07100 Muratpaşa/Antalya




 
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °