Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Akdeniz Bölgesi’yle İlgili Flaş Açıklama: Sıcak, Daha da Sıcak Olacak!

Akdeniz Bölgesi’yle İlgili Flaş Açıklama: Sıcak, Daha da Sıcak Olacak!

ISPARTA 20.02.2022 14:37:00 0
Akdeniz Bölgesi’yle İlgili Flaş Açıklama: 
Sıcak, 
Daha da Sıcak 
Olacak!
Akdeniz Bölgesi’yle ilgili flaş bir açıklama yapıldı. Yaşanan hava olaylarının ardından açıklama geldi. Akdeniz Bölgesi’nin bu yaz çok sıcak geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Uzmanları, bu kış mevsiminin oldukça soğuk geçtiğini ve Akdeniz’de yaz mevsiminin oldukça sıcak geçeceğini, iklim değişikliğine bağlı olarak sıcaklıkların daha da artacağını vurguladılar.
 
AKDENİZ’DE
SICAKLIKLAR
BUNALTACAK
Sıcaklık artışlarını 1850 yılı ile karşılaştırdıklarını ifade eden Uzmanlar; “1850 yılından itibaren dünyanın ortalama sıcaklığı 1,1-1,2 derece arttı ve sürekli ısınmaya devam ediyor. En sıcak yıl 2016 sonrasında 2018 oldu. 2021 yılı da en sıcak üçüncü yıl olarak kayda geçti. 1,3 derece sıcaklık artışı oldu. Sıcaklık arttıkça su buharlaşması ve su döngüsü değişmekte ve bu da kuraklığa neden olmaktadır.
 
Yaz aylarında sıcaklık artışına bağlı aşırı hava olayları meydana gelmektedir. Aşırı hava olayları selleri, aşırı sağanak yağışları, dolu, fırtına, kuraklık ve orman yangınını beraberinde getiriyor. Tüm dünyada bunların arttığını görüyoruz. Türkiye de bunlardan nasibini alıyor. Türkiye’de en büyük orman yangınlarıyla karşılaştık.
 
Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Türkiye’de sıcaklık rekorları kırıldı. Örneğin Cizre’de 49 derece olan sıcaklık, Antalya ve Muğla’da 45’in üzerine çıkmıştı. İklim değişikliği nedeniyle gelecekte Türkiye’nin ortalama sıcaklığı 5-6 derece artabilir. Hatta Güneydoğu Anadolu’da 7 derece daha yüksek olabilir” dediler.
 
Uzmanlar, Akdeniz ve Ege’de sıcak hava dalgaları nedeniyle havanın bunaltıcı hale gelebileceğini sözlerine ekledi.
 
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °