Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Akaryakıta Çok Büyük İndirim Geliyor! Mazot 14 TL, Benzin 18 TL Olabilir

Akaryakıta Çok Büyük İndirim Geliyor! Mazot 14 TL, Benzin 18 TL Olabilir

SON DAKİKA 28.09.2022 07:05:00 0
Akaryakıta Çok Büyük İndirim Geliyor! 
Mazot 14 TL, 
Benzin 18 TL
Olabilir
Mazot ve benzin fiyatlarında son yıllarda karşımıza çıkan inanılmaz zamlar moral bozmaya başladı. Bu sefer zam değil, indirim haberiyle karşınızdayız. İşte ayrıntılar...
 
Son dönemde peşi sıra gelen akaryakıt zamları bizlerin moralini çok bozdu. Birkaç yıl önce hem benzin hem de mazot 7 TL civarındaydı. Dünya'da yaşanan savaş ve olumsuz nedenlerden dolayı benzin ve mazot fiyatına gelen zamlarla birlikte çift haneli sayılara geçiş çok ani oldu.
Bizler daha mazot ve benzinin 10 TL’yi aşmasını hazmetmeye çalışırken fiyat etiketleri bir anda 20 TL ve üzerindeki meblağları göstermeye başladı. Son zamanlarda akaryakıt için önemli bir indirim için büyük bir iddia ortaya atıldı.
İddiaya göre hem mazot, hem de benzinde 6-7 TL’lik bir indirim söz konusu olabilir. Bu tabii ki bir iddia! Peki nasıl olacak?
Hali hazırda Dünya'da yaşanan savaş şartlarından ötürü brent petrol fiyatı hala çok yüksek olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla gelen petrolün fiyatında önemli bir düşüş maalesef söz konusu değil. 27 Eylül brent petrolün fiyatı 85 dolar seyrinde devam ediyor.
Bu bağlamda geriye kalan tek şey ise akaryakıttan alınan vergilerin ortadan kaldırılması olacaktır. Peki bunun için kim meclise önerge verecek diye düşünebilirsiniz. 27. dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç benzin ve motorindeki verginin kaldırılması için Meclise bir öneri sunmuştu. Aynı kaynakta yer alan bilgilere göre Meclis komisyonuna sunulan kanun teklifi bünyesinde akaryakıt ürünlerinden KDV ve ÖTV alınmaması ön görüldü.
Elbette bu önerinin kabul edilip, edilmeyeceği şimdilik belli değil. Fakat olur da kabul edilirse benzin fiyatı 18 TL, motorin fiyatı ise 14 TL’ye kadar düşebilir. Bu olur mu olmaz mı bekleyip göreceğiz.

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °