Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Ak Parti’de Seçim Yenilgisinin Sebepleri Masaya Yatırıldı; Görevden Alınacaklar

Ak Parti’de Seçim Yenilgisinin Sebepleri Masaya Yatırıldı; Görevden Alınacaklar

SİYASET 5.04.2024 17:47:00 0
Ak Parti’de Seçim Yenilgisinin Sebepleri Masaya Yatırıldı;  Görevden Alınacaklar

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ülke genelindeki seçim yenilgisinin nedenleri masaya yatırıldı. İlk etapta kaybedilen illerin İl Başkanlarının görevden alınması planlanıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti), seçim yenilgisine ilişkin muhasebe süreci başladı. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında geçtiğimiz gün toplanan Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) toplantısında yenilginin temel nedenleri tespit edildi.

Bu nedenler, “ekonomik kriz, yanlış aday tercihi ve son ana kadar ek zam sözü bekleyen emeklilerin bu beklentilerinin karşılanamaması” olarak sıralandı.

Ak Parti kulislerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti yönetimi ve kabinede değişikliğe gideceği beklentisi yüksek. Erdoğan'ın MYK toplantısında özeleştiri yaptığı bilgisi basına servis edilmişti.

Parti kaynaklarına göre MYK toplantısında alınan karar doğrultusunda, seçim yenilgisinin nedenleri kurulacak komisyonlar aracılığıyla detaylı analiz edilecek, yani bir anlamda “hasar tespiti” yapılacak. Ardından da Erdoğan, parti yönetimi ve kabinede kapsamlı değişikliğe gidebilir.

İktidar partisinde, seçimlerden önce, ekonomik kriz ve emeklinin beklentisinin karşılanmaması nedeniyle, seçmenin tepkisel olarak yerel seçimlerde kendilerine bir fatura kesebileceği tahminleri yapılıyordu. 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °