Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Ak Parti Milletvekili Osman Zabun; Yaptıklarımız da Var Yapamadıklarımız da

Ak Parti Milletvekili Osman Zabun; Yaptıklarımız da Var Yapamadıklarımız da

ISPARTA 28.07.2023 15:50:00 0
Ak Parti Milletvekili Osman Zabun;  Yaptıklarımız da Var Yapamadıklarımız da

Ak Parti Milletvekili Osman Zabun, Ak Parti Isparta Teşkilatı olarak yaptıkları olduğu gibi yapamadıklarının da olduğunu belirterek; “Bunlardan birisi de yol meselesidir. Ancak, başta Dereboğazı yolu olmak üzere bu dönemde hepsini çözüme kavuşturacağız” dedi. 

Ak Parti Isparta Teşkilatı ve Milletvekilleri bugün basın mensuplarıyla bir araya gelerek onların ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı. Bugün saat 10.00’da Kirazlıdere Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programa; İl Başkanı Serkan Keskin, Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ak Parti Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları katıldı. 

MİLLETVEKİLİ ZABUN; “HER BAKANLIĞIMIZDA ISPARTA'MIZIN MESELELERİYLE İLGİLİ KONULARI DİLE GETİRİYORUZ” 

Ak Partililer, kutlama programının ardından gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladılar. Ak Parti Milletvekili Osman Zabun, gazetecilerin Isparta’yı komşu illere bağlayan ve yıllardır bir türlü bitirilemeyen duble yolları sordu. Bunun üzerine bir açıklama yapan Milletvekili Zabun açıklamasında şunları söyledi; “Evet, uzun süre yaptığım İl Başkanlığım dönemimde ve kısa süre önce seçilmiş olsam da Milletvekili dönemimde tüm teşkilat olarak Isparta’da yaptıklarımız olduğu kadar yapamadıklarımız da oldu. Bunlardan birisi de duble yol meselesidir. Ankara’da tüm bakanlıklarımızı ziyaret ederek Isparta’mızın tüm sorunlarını masaya yatırıyoruz. Her bakanlığımızda Isparta'mızın meseleleriyle ilgili konuları dile getiriyoruz. 

“ISPARTA BURDUR DOSTLUK YOLUNDA 

4,5 KM.LİK BİR MESAFE KALDI”

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanımızı da ziyaret etmiştik. Zaten biliyorsunuz. Siz de bunu takip ettiniz. Sayın Bakanımıza da sormuş olduunuz sorunun içeriğini oluşturan yollarla ilgili durumu ilettik. Malumlarınız olduğu üzere Isparta'mızın ulaşımla ilgili kara yolu anlamında üç temel konusu var. Bir tanesi Isparta – Konya duble yolu, bir tanesi  Isparta – Burdur Dostluk Yolu ve bir tanesi de Isparta – Antalya Dereboğazı Yolu. Isparta – Burdur Dosluk yoluyla ilgili büyük mesafe alındı ve orada sadece dört buçuk kilometrelik bir mesafe kaldı. O yolla ilgili herhangi bir sıkıntısı yok, 

“ISPARTA KONYA DUBLE 

YOLU YAPIMI SÜRÜYOR” 

Isparta – Konya duble yoluyla ilgili de bizim bir 47,5 kilometrelik bir mesafemiz kaldı. Onunla ilgili geçen yıl biliyorsunuz Eğirdir Gölü koruma kurallarından dolayı bir gecikme yaşanmıştı. Onu geçtiğimiz yıl zaten çözüme kavuşturmuştuk. Şimdiden o çözümden sonra ve ÇED raporuyla ilgili sıkıntılar çözüldükten sonra Yatırım programına alınmasıyla ilgili girişimlerimizi ve taleplerimizi Sayın Bakanımıza ilettik. Orada da detayları var. Ama inşallah önümüzdeki günlerde bu detayları da sizlerle paylaşırız. Biz şov peşinde değiliz. İşi sonuçlandırdığımız gün inşallah bunları hep beraber sizlerle paylaşırız. Biz kaliteyi biz durum durumu Sayın Bakanımızla masaya koyduk. Ve o da tabii arkasından bu konuyla ilgili anlatılması gereken adımlar neyse onlarla ilgili gerekli talimatları verdik. İnşallah o da sonuçlanır, sonuçlanmazsa da kamuoyuyla bunu paylaşırız. 

“DEREBOĞAZI DUBLE YOLU 

KONUSUNDA İHALE AŞAMASINDAYIZ” 

Öbür taraftan Isparta – Antalya Dereboğazı yoluyla ilgili olarak biliyorsunuz zaten orası yatırım programına alınmıştı. Orada yatırım programı noktasında herhangi bir sıkıntı yok. Sadece bir planlama çerçevesi içerisinde ihale aşamasındayız. İnşallah onun da müjdesini yakın zamanda paylaşırız. Hani ben bunu söyledim diye kimisi bunu yanlış anlıyor ama ben şunu söylüyorum. Yani elbette Isparta – Antalya Dereboğazı yolu bizim en temel meselelerimizden bir tanesidir. Yani en ciddi üzerinde durmamız gereken konulardan bir tanesi ve her zaman da şunu söyledik. 

“BUNUN DA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ” 

Duble yolu kara yolu ve duble yolu özellikle bizim işimiz. Yani bizden önce Ak Parti'den önce böyle bir yaklaşım söz konusu değildi. Bunu ilk gündeme getiren sayın Cumhurbaşkanımızdı. Ama bugün Dereboğazı yolu üzerinden söz söyleyenler sayın Cumhurbaşkanımıza istihza ile bakıyorlar. sayın Cumhurbaşkanımız bunu 2022 yılındaki seçimlerde gündeme getirdiğinde istisnayla bakıyorlardı. Bu hizmetlere aklı ermeyenlerin aklı yetmeyenler bugün bu hizmetlerimiz üzerinden bizim yaptığımız hizmetler üzerinden bizi eleştiriyorlar. Olsun varsın eleştirsinler. Hiç önemli değil. Biz bu eleştirilere de açığız. Ve inşallah bunların da gereğini yaparız. 

“İSTANBUL YOLU 

TARAFINDA SIKINTIMIZ YOK” 

Ak Parti iktidara geldiğinde ben her zaman söylüyorum. Buradan İzmir'e gitmek yola çıkan Ispartalı kardeşim, hemşerim, özellikle Dinar, Denizli arasında konvoyla gidiyordu. İki  aracın yan yana zor geçtiği yollar vardı.. İstanbul'a gitmek isteyen kardeşim, Ispartalı hemşehrim, çok zor şartlar altında ulaşım sağlıyordu. Hakeza Ankara. Hatırlayın daha Polatlı Ankara arası bile niteliği çok düşük bir yol.

“TÜM SIKINTILAR ÇÖZÜLECEK” 

Ama şimdi Ispartalı hemşehrilerimiz Evet Antalya'ya giderken hala orada bir altmış kilometrelik, yüzde ellilik bir bölüm kaldı. Öbür taraftan Konya'ya giderken kırk yedi buçuk kilometrelik bir bölük kaldı. Burada sıkıntı yaşıyor muyuz? Elbette yaşıyoruz. İnşallah Ispartalı hemşehrilerimiz Antalya ve Konya'ya da Duble yolundan ulaşma imkanını Fırsatını yakalamış oluruz” dedi. 

 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °