Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz; KYK Yurtları Temmuz Ayı Sonuna Kadar Boşaltılacak

Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz; KYK Yurtları Temmuz Ayı Sonuna Kadar Boşaltılacak

ISPARTA 28.07.2023 23:51:00 0
Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz; KYK Yurtları Temmuz Ayı Sonuna Kadar Boşaltılacak

Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, üniversitelerin Eylül’de açılacağını hatırlatarak; “Bu doğrultuda, ilimizdeki KYK’larda kalan depremzedeleri oralardan alıp geçici veya kalıcı konutlara yerleştirerek gelecek öğrencilere yer açacağız” dedi. 

Ak Parti Isparta Teşkilatı ve Milletvekilleri bugün basın mensuplarıyla bir araya gelerek onların ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı. Bugün saat 10.00’da Kirazlıdere Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programa; İl Başkanı Serkan Keskin, Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ak Parti Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları katıldı.

MİLLETVEKİLİ GÖKGÖZ; “TEMMUZ AYI 

SONUNA KADAR SORUN ÇÖZÜLECEK” 

Ak Partililer, kutlama programının ardından gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladılar. Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, gazetecilerin Isparta’daki KYK yurtlarında kalan depremzede vatandaşların akıbetinin sorulması üzerine bir açıklama yaptı. Milletvekili Gökgöz açıklamasında şunları söyledi; “Bilindiği gibi, 6 Şubat depreminde on binlerce vatandaşımızı kaybettik. On binlerce vatandaşımız ise yaralandı. Ben, buradan tekrar vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. O depremden sonra depremzede kardeşlerimiz ülkenin dört bir yanına dağılarak gittikleri illerde konaklamalara sağlandı. Bu doğrultuda bizim şehrimize de 12 bin dolayında depremzede geldi. Bunlardan bir kısmı KYK yurtlarına yerleştirildi. Evet, Eylül’de üniversiteler açılacak. Dolayısıyla yeni öğrenciler gelecek ve KYK yurtlarında kalacaklar. 

“DEPREMZEDELER GEÇİCİ VEYA 

KALICI KONUTLARA YERLEŞTİRİLECEK” 

Bu nedenle, ilgili Bakanlıklarımız da KYK yurtlarında kalan depremzede kardeşlerimiz için bir plan ve program yaptı. Bu doğrultuda, KYK yurtlarında kalan depremzedeler Temmuz ayı sonuna kadar yurtlardan alınarak deprem bölgesinde yapılan geçici veya kalıcı konutlara yerleştirilecekler. Bilindiği gibi, bu konuda yani deprem konutlarının yapımı tüm hızıyla sürüyor. Dolayısıyla, depremzedelerimiz bir olumsuzluk yaşamayacak” dedi. 

 

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °