Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Ak Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti Bu Hesapları Yapıyor! Isparta'da Bu Sefer İşler Değişecek Mi?

Ak Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti Bu Hesapları Yapıyor! Isparta'da Bu Sefer İşler Değişecek Mi?

ISPARTA 17.01.2023 23:42:00 0
Ak Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti Bu Hesapları Yapıyor!  Isparta

 Seçim tarihinin netleşmesine sayılı günler kala açıklanacak takvim ve partilerin süreçleri sabırsızlıkla bekleniyor. Aday adaylık başvurularının başlayıp kesin aday listelerinin belli olacağı ana kadar çeşitli kulisler ve aday totolar şehrin gündeminden düşmeyecek gibi görünüyor… 

ISPARTA'DA SON 

KULİSLER ŞU ŞEKİLDE... 

Gönlünde adaylık yatanlar İttifakların kararlarını yani yol haritasını bekliyor…

Çünkü Cumhur İttifakında da Millet İttifakında listelerin hangi yöntemle yapılacağı şu an bilinmiyor.

AK PARTİ'DE OLASILIKLAR

Cumhur İttifakı cephesinde Ak Parti aday listesinin bir isim dışında komple yenilenmesi ihtimali üzerinde duruluyor. Ak Parti'de, “Doğru ve yeni isimlerle” 3 - 4 vekil çıkaracak isimlerin listede yer alması isteniyor. Genel merkezin bu konuda oy kayıplarını içeren kapsamlı araştırma yaptığı biliniyor.

Partinin İl Başkanı Osman Zabun’un adaylık için olası il başkanlığı istifası sonrasında yerine gelecek ismin aslında işaret fişeği olması tahmin ediliyor.

Yani Zabun’un yerine atanacak il başkanının profili listelerin nasıl şekilleneceğini tarif edecek.

AK PARTİ’NİN EN ÇOK MERAK 

ETTİĞİ İSE İTTİFAK ORTAĞI MHP

İyi Parti, Deva Partisi, Demokrat Parti ve Zafer Partisi gibi yeni kurulan partilerin MHP’den ayrılan isimlerden oluşması, MHP oylarına bu isimlerin talip olması Isparta’da farklı senaryoları dile getirdi. MHP’nin 1 vekil garanti görüşünün aslında hiçte öyle olmadığı aktif MHP yöneticileri tarafından kabul edilmezken, olumsuz handikapların MHP adına çok fazla olması işleri zorlaştırıyor. Dolayısıyla MHP’nin AK Parti’nin iyi bir liste yapması karşısında vekil çıkarmama tehlikesi bulunuyor.

Kaç oy alırsa alsın İyi Parti, DEVA ve Zafer Partisi ve Demokrat Parti Isparta’da MHP oylarına talip olacak.

Barajın 7’ye düşürülmesiyle ihtimal tabi devam ederken Millet İttifakının MHP’den alacağı oylar ve özellikle tepki oyları belirleyici olacak. Ak Parti’de merakla beklenen bu gelişmede ne sonuç çıkacak bilinmezken MHP’nin seçimlere kendi listesiyle girmesi halinde mevcut ilçe başkanlarıyla listenin geri kalanın doldurulacağı tahmin ediliyor.

İşte bu süreçte aday adayları ve siyasi kulisler tüm bu ihtimalleri değerlendirip izliyor. AK Parti, MHP’ye kendi listesinden bir sıra verilip verilmeyeceğini sorgularken MHP ise 1 vekil için hamleler yapıyor.

Ak Partililer ise ön sıralardan bir sıranın MHP’ye verilme ihtimalinin tepkileri arttıracağını söylüyor. Ak Parti’nin ayrıca yakından takip ettiği İyi Parti ve CHP cephesi var. CHP’den adaylığını açıklayan şehrin sevilen ismi eski İl Başkanı Yalım Halıcı ile Cumhur ittifakı partileri hem Ak Partiyi hem MHP’yi zorlaması bekleniyor. İyi Parti’de Deva-Saadet ve DP karışımı bir liste yapılması ihtimallerinin formülize edildiği ifade ediliyor.

Ak Parti, İyi Parti’nin kendi içi bünyesinden adaylarla tüm listesinin doldurulmasını umut ederken, oy taşıyacak aday transferlerini yakın takibe almaları dikkat çekiyor. 

Tüm bu olasılıklar dikkate alındığında Isparta’da erken seçimin çok heyecanlı geçeceği düşünülüyor. 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °