Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun’dan; Aylin Cesur’a Teşekkür!!

Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun’dan; Aylin Cesur’a Teşekkür!!

ISPARTA 28.05.2023 15:13:00 0
Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun’dan;  Aylin Cesur’a  Teşekkür!!

Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, Mazbata töreninde yaptığı konuşmada, İYİ Parti eski Milletvekili Aylin Cesur ile yaşadıkları ‘Milletvekili Yarışı’na gönderme yaparak; “YSK dahil tüm mercilerde hakkını sonuna kadar arayan Aylin Cesur’a da teşekkür ediyorum” dedi. 

14 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde; Ak Parti’den 1. Sıra Milletvekili adayı Mehmet Uğur Gökgöz ve 2. Sıra adayı Osman Zabun, CHP’den 1. Sıra Milletvekili adayı Yalım Halıcı ve MHP’den 1. Sıra Milletvekili adayı Hasan Basri Sönmez seçilerek TBMM 28. Dönem Yasama yılında Isparta’yı temsil etmeye hak kazandılar. 

Dört Milletvekili de dün Mazbatalarını İl Seçim Kurulu’ndan aldı. Böylece, illerinde mazbatalarını alan Milletvekilleri Ankara’ya gidip TBMM’de kayıtlarını yaptırarak görevlerine başlamış olacaklar. 

Seçimlerin yapılmasının ardından itiraz için yasal sürenin dolması ve yapılan itirazların Seçim Kurulu tarafından karara bağlanmasının ardından İl Seçim Kurulu, 4 Milletvekiline de 27 Mayıs Cumartesi günü saat 12.30 ila 13.30 arasında Isparta AVM Kültür Merkezinde Mazbatalarını vermek için tebliğ etti. Bu doğrultuda dün gerçekleştirilen Mazbata törenine; İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Semra Güven Seçim Kurulu Müdürü Yücel Demiralay ve personeli ile Isparta’dan Milletvekili çıkaran Ak Parti, MHP ve CHP’nin İl Başkanları, Merkez İlçe Başkanları, Parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Partiler salona İl Seçim Kurulunun planladığı gibi saat 12.30’da Ak Parti, saat 13.00’te MHP ve saat 13.30’da olarak alındılar. Törenlerde, İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Semra Güven 4 Milletvekiline de Mazbatasını bizzat kendisi verdi. 

ZABUN İLE CESUR ARASINDA ‘KİM

MİLLETVEKİLİ OLACAK’ YARIŞI…

Bilindiği gibi, 14 Mayıs Milletvekili seçimlerinde Isparta’da alınan sonuçlar sonrası ilk etapta Isparta’nın Ak Parti 1 CHP 1, MHP 1 ve İYİ Parti 1 Milletvekili çıkardığı belirlenmiş ancak daha sonra yoğun bir itiraz süreci başlamıştı. Buna göre, seçimlerden iki gün sonra yurt dışı oylarının da sayılması ile Ak Parti’nin Isparta’da 1 değil 2 Milletvekili çıkardığı ve İYİ Parti’nin Milletvekili çıkaramadığı açıklanmıştı. Bunun üzerine İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, ilk olarak İl Seçim Kurulan oradan sonuç alamayınca Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulunmuştu. Ancak, Cesur’un tüm bu başvurularından lehine bir sonuç çıkmamış ve Isparta’nın Milletvekilinde Ak Parti’nin 2 Milletvekili çıkardığı kesin olarak açıklanmıştı. 

ZABUN KONUŞMASINDA

AYLİN CESUR’U UNUTMADI!!!

Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, dün Isparta AVM Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Mazbata töreninde yaptığı konuşmada, İYİ Parti eski Milletvekili Aylin Cesur’u ihmal etmedi!!! Zabun, tüm Ak Parti teşkilatına teşekkür ettikten sonra Cesur ile yaşadıkları ‘Milletvekili Yarışı’na gönderme yaparak; “YSK dahil tüm mercilere itirazda bulunarak hakkını sonuna kadar arayan Aylin Cesur’a da buradan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

 

 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °