Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

AK Parti yine reddetti

Yalvaç İl Genel Meclis Üyesi MHP’li İbrahim Bozbey, arpa, buğday, nohut eken çiftçilerin cüce (mantar) zararı nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Önerge AK Partililer tarafından reddedildi.

ISPARTA 7.06.2016 07:00:00 0
AK Parti yine reddetti
Yalvaç İl Genel Meclis Üyesi MHP’li İbrahim Bozbey dün başlayan Haziran ayı oturumlarında Yalvaç’ta arpa, buğday, nohut eken çiftçilerin cüce (mantar) zararı nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Bozbey konu ile ilgili verdiği önergede “Yalvaç’ın bazı köylerinde bu yıl ekilen buğday, arpa, nohut gibi ürünlerde görülen cüce veya mantar hastalığından dolayı arpa, buğday, nohut üreten çiftçimiz zarara uğramıştır. Cüce veya mantar denilen hastalıktan dolayı tarlalardan hiç ürün alınamamaktadır. İl ve ilçe tarım müdürlükleri tarafından köylerde zarara uğrayan alanların tespit edilmesi tespitten sonra geçen yıl kayısı üreticilerine yapılan yardım gibi zarara uğrayan çiftçilerimize yardımcı olunmasını istiyoruz” dedi.
AK PARTİLİ ÜYELER REDETTİ
İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat ise konu ile ilgili başlatılan bir çalışma olduğuna dikkat çekerek “Ben geçen hafta Yalvaç ziyaretinde bulundum. Orada arkadaşlar durumu artardılar, konuyu Yalvaç tarım müdürü ile de görüştük. Bu konuda hali hazırda bir çalışmaları var” dedi. Ardından Bozbey’in önergesi ile ilgili oylama yapıldı. Önerge MHP’li meclis üyelerinin evet oyuna karşılık AK Parti’li meclis üyelerinin hayır oyu ile ret edilirken MHP’li meclis üyesi İbrahim Bozbey “Teşekkür ediyorum. Yalnız beni değil zarara uğrayan köylüyü reddettiniz” diyerek tepki gösterdi.

Anahtar Kelimeler:
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °