Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten; İcraatın İçinden

Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten; İcraatın İçinden

ISPARTA 28.02.2022 11:20:00 0
Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten; 
İcraatın
İçinden
Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Davraz Kayak Merkezinde düzenlediği basın toplantısında Isparta’da Dereboğazından, 4. OSB’ye, geçtiğimiz günlerde yaşanan kar afadından Ispartaspor’a kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.
 
Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Davraz Kayak Merkezinde dün bir basın toplantısı düzenledi. Saat 11.00’de başlayan toplantıya; İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
BİLGİÇ; “DEREBOĞAZI YOLUNDA
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”
Toplantıda bir konuşma yapan TBMM Başkan Vekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Dereboğazı yolunun tamamen bitirilmesi noktasında hazırlanan yeni projelerin yatırım programına alınacağını belirterek şunları söyledi; “Geçtiğimiz gün Gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısına son yılların öne çıkan konularından olan Dereboğazı ve Konya yolu yapımıyla ilgili olarak sorusuyla sohbete başlayan TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, her iki yolunda planlamalar dahilinde devam ettiğini, Dereboğazı yolundaki yüksek maliyet nedeniyle proje değişikliği yapıldığı için sürecin planların dışında biraz uzadığını ifade etti.
Konya yolunda ise yine çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bilgiç, Eğirdir bölümünde göl koruma kanunuyla ilgili engellerden dolayı çalışmaların uzadığını kaydetti.
Şuanda önceliği Eğirdir – Gelendost arasına verdiklerini kaydeden Bilgiç, Dereboğazı yolu konusunda yüksek maliyetli projelerin ortaya çıktığını ve bunların parça parça ihalelerinin yapıldığını belirterek, “Bunları da önümüzdeki yıllarda yatırım programına aldırmaya çalışacağız. Dereboğazı yolunun ne zaman tamamlanacağı konusunda şimdilik bir şey söylemek yanlış olur, çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
“DOSTLUK YOLUNUN ÖNEMLİ BİR
BÖLÜMÜ ŞUAN TRAFİĞE AÇTIK”
Bilgiç “Isparta'daki yol yatırımları ile ilgili olarak, benim bir hayalim vardı. Isparta Burdur arasında bulunan dostluk yolunun il özel idaresi sorumluluğundan çıkartılıp karayolları sorumluluk alanına sokarak burayı bölünmüş yol haline getirmekti. Çok şükür önemli bir bölümü şuan trafiğe açıldı ve çalışmalar süratle sürüyor. Benim önceliğim bu dostluk yoluydu, çalışmalarımız tüm alanlarda devam ediyor, edecek” dedi.
Sohbet toplantısında Isparta-Burdur arası dostluk yoluna da değinen Süreyya Sadi Bilgiç, “Bu yolla ilgili ödenekleri tamamlayıp bu yolu biran evvel bitirmek istiyoruz Şuanda 8,5 km.lik kısmı açılmış durumda, diğer kısımların da biran evvel tamamlanması için gayret sarfediyoruz. Bizim birinci önceliğimiz burasıdır, çünkü bu yol benim hayalimdi” dedi.
“KEÇİBORLU TARAFINDA
BİR YER BELİRLEMESİ YAPTIK”
Isparta'nın Organize sanayi alanı yetersiz geldiği için büyük yatırımların Isparta'ya yapılamadığını ifade eden TBMM Başkan Vekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, çalışmalarına başlanan 4.Organize sanayi bölgesi hayata geçirildiğinde yeni yatırımlarla Isparta'da istihdama ciddi katkıların yapılacağını ifade etti. TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Dördüncü Organize Sanayi Bölgesine yönelik açıklamalarda bulundu.
Basın mensupları ile düzenlediği sohbet toplantısında, Yeni Organize Sanayi Bölgesi konusuyla ilgili çalışmaları şu şekilde değerlendirdi: “Biz AK Parti kadroları olarak Isparta’nın gelişimi için elimizden geleni yaptık” diyen Bilgiç, “2018 yılından bu yana 4. Organize Sanayi Bölgesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyorduk, yer konusunda sıkıntılar çıkıyordu, sonunda Keçiborlu tarafında bir yer belirlemesi yaptık. ITSO’da bu işin içine dahil oldu ve tüm ilgili kurumlar bununla çalışmalara başladılar. Ön başvuru taslakları hazırlandı, 12.500 dönümlük bir alanı kapsıyor. Burasını biz iki aşamalı olarak düşünüyoruz. Burada tabi mera alanları, şahıs arazileri, belediye arazileri var. Burayla ilgili topyekün bir çalışma yapılacak. Bilindiği gibi geçmişte Algida bizim OSB’den büyük bir yer talep etmişti ama bunu karşılayamamıştık. Şimdiden dördüncü Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmak için yer almak isteyenler var. Bunlardan birisi de Maliye Bakanlığı eski Müsteşarlarından hemşehrimiz İsa Coşkun’un başkanı olduğu et ve süt şirketi oldu. Buraya büyük bir yatırım yapmak istiyorlar. Burayı yapabilmek için tüm paydaşlar olarak elimizden geleni yapacağız. Buranın ne zaman biteceği konusunda ise şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz” ifadesini kullandı.
“KAR AFADINDA SÜRATLE
SORUNLARA MÜDAHİL OLDUK”
TBMM Başkan Vekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 3 Şubat’ta İlimizde yaşanan kar yağışı sonrası meydana gelen elektrik kesintilerini değerlendirdi. Dün Davraz Kayak Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulunan TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, bir Gazetecinin Dağıtım Şirketine kesintiler nedeniyle ceza yazılacak mı? şeklindeki sorusuna yanıt verdi. Bilgiç, ''Gerekli raporlar tutulmuş, araştırma soruşturmalar devam ediyor, günde ortalama 3 arıza olan ilimizde bu denli büyük bir arıza oluşunca 51 kişiyle çalışan şirket doğal olarak talepleri karşılayamadı.
Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Bakanımızın süratle olaylara müdahil olmasıyla Ülkemizin diğer illerinden gelen destek ekipleriyle elimizden gelen en iyi işi çıkartmaya çalıştık. Tabi 20 - 30 metre yüksekte geceleri sabahlara kadar çalışmak zor iklim şartlarında bu tehlikeli işi yapabilmek çok kolay değil bu kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum. Şuan İl Özel İdare Misafirhanemizde 35 arkadaşımız misafir olarak kalmaya devam ediyor. Çalışmalarımız bitmiş değil” dedi.
Bilgiç, 3 Şubat’ta Isparta ve çevresinde yoğun kar yağışı olduğunu hatırlatarak, “Neredeyse gün boyu devam eden kar yağışına bağlı olarak özellikle elektrik şebekemizde buz yüküne dayalı olarak ciddi hasarlar oluşmuştur. 600’e yakın personel, 200’e yakın iş makinesiyle çalışmalar yürütülmüş, birçok ilimizden olaya müdahale etmek üzere teknik personel çağrılmıştır. İlk etapta 113 bin abonemiz enerjisiz kalmıştı. Şu anda ekiplerimi merkezdeki işleri bitirir bitirmez kırsala, köylere doğru yönlendiriyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarımız ile dağıtım şirketlerimiz durumun bir an önce normale dönmesi için hem sahada hem de masada büyük bir gayretle mücadele etmişlerdir. Yaklaşık 600 personelimiz ve 200'den fazla araçla kesintiye müdahale edilmiştir. Elektrik dağıtım şirketleri ADM, Meram, BEDAŞ, Çamlıbel, Gediz, Uludağ, Osmangazi, SEDAŞ ve EnerjiSA'dan takviye ekipler çalışmalara destek olmak için Isparta’da günlerce çalışma yapmışlardır. Başka illerden gelen 35 kişilik bir ekip halen İlimizden ayrılmış değildir” dedi.
“CİDDİ MAĞDURİYETLER YAŞANDI”
Elektrik kesintileri nedeniyle Isparta’da vatandaşların 72 saatlik elektrik kesintisi dolayısıyla çok mağdur olduklarını ve bundan dolayı kendilerinin de çok üzgün olduğunu belirten Bilgiç, elektrik hatlarının yeraltına alınmasına ilişkin çalışmaların da zamanla tamamlanacağını, bu çalışmaların biraz da Belediyenin imarla ilgili düzenlemeleriyle alakalı olduğunu kaydeden Bilgiç, “Halen hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Elektrik kesintilerinden dolayı evlerindeki elektronik eşyaları zarar gören vatandaşlar başvurularını Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfına yapabilirler. Biz buraya ilk etapta 500 bin liralık bir ödenek gönderdik, gerisi gelmeye devam edecek” dedi.
Bilgiç ayrıca Isparta’da yaşanan elektrik kesintileri sonrasında Enerji Bakanlığının Türkiye genelindeki elektrik hatlarını kontrol etme noktasında bir karar aldığını ifade etti. Bilgiç, “Elektrik dağıtım şirketinin elektrik hatlarıyla ilgili zamanında bakım, onarım ve kontrol çalışmaları yapıp yapmadığı ve bu uzun süreli elektrik kesintisinden dolayı bir kusur olup olmadığına ilişkin Enerji Bakanlığının incelemesi devam ediyor, eğer inceleme sonrasında ilgili şirketin bir kusuru bulunursa gereken yapılır” dedi.
Bilgiç, bu süreçte muhalefetin haksız eleştirilerde bulunduğuna da dikkat çekerek, “Bir kere olsun kriz merkezine gelmeyenler haksız eleştirilerde bulunarak bu durumdan siyasi rant elde etmeye kalkıştılar” dedi.
Tüm dünyada ve Ülkemizde baş gösteren enerji ve market fiyatlarına da değinen Bilgiç, bu zor günlerin yine Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki kararlı duruşla aşılacağını ifade etti.
Bir Muhalefet Milletvekilinin Kar sürecinde Isparta neden afet bölgesi ilan edilmedi şeklindeki tutumu ile ilgili sorulan soruya cevap veren Bilgiç, “Onlar ancak afetlerden nasıl malzeme çıkarırız derdindeler. Karın yağdığı ilk dakikalardan itibaren tüm ekiplerimizle yol arkadaşlarımızla sahalardaydık, biz Cuma günü buraya gelerek olayları takip ettik. Sayın Bakanımız, Bakan yardımcımız bütün süreçleri bizzat koordine ederek giderdik.
Geçtiğimiz yaz çıkan yanında da biz yine sahadaydık. Sütçüler yangınının çıktı ilk dakikalarda ben Antalya Manavgat yangın bölgesine gitmek için hareket halindeydim yolun ortasında Sütçülerde yangının çıktığını öğrendik ve hemen dönerek oraya gittik.
İlk saatlerden ta bitinceye kadar ordaydım bizzat. Ama o muhalefet olsun diye konuşanları da gördük telefonlarda, medyalarda şov olsun diye fotoğraf çekmek için orada zaman geçirmeye gelmişlerdi. Yani Halkımız artık neyin ne olduğunu kimin ne olduğunu iyi biliyor. Onun için çok ciddiye almıyoruz onları, vatandaş Şov yapanı da Yanında olanı da iyi biliyor, şeklinde konuştu.
BİLGİÇ; “SİYASET HESAP
DEĞİL NASİP İŞİDİR”
Kahvaltı sonrası sohbet şeklinde geçen basın toplantısında Bilgiç, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.
Gerek Isparta’daki sorunlar gerekse ülke gündemine ilişkin konularda açıklamalarda bulunan Bilgiç, Ukrayna-Rusya savaşının kısa süre bitmesini arzu ettiklerini belirterek, “bu savaşın kazananı olmaz, temennimiz bu savaşın en kısa sürede bitmesinden yanadır. Çünkü bu durum ülkemizi de yakından ilgilendirmektedir. Turizm sektörünü etkileyip etkilemeyeceğini ise savaşın gidişatı ve zaman gösterecektir” dedi.
TBMM Başkan Vekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, sohbet toplantısında basın mensuplarının “2023 seçimlerinde yeniden aday olmayı düşünüyor musunuz” şeklindeki soruyu da cevaplandırdı. Bilgiç, bu soruya kısa ve net bir cevap vererek, “Siyaset hesapla olmaz, nasiple olur. Nasip olursa olur” açıklamasında bulundu.

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °