Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

AK Parti grubu şerh koydu!

Isparta Belediyesi, şehir merkezinde yapılacak asfaltlama çalışmaları için ihtiyaç olan bitüm maddesi için İller Bankası’ndan 6,5 Milyon TL borçlanma yetkisini Belediye Meclisi’nden aldı.

ISPARTA 12.03.2016 07:51:00 0
AK Parti grubu şerh koydu!
Belediye Meclisi Mart ayı toplantılarını dün tamamladı. Dünkü toplantıda Belediye’nin şehir merkezinde yapacağı asfaltlama çalışmaları nedeniyle TÜPRAŞ İzmir Ali Ağa Tesislerinden alınması planlanan bitüm maddesi için İller Bankası’na 6,5 Milyon TL borçlanılması teklifi görüşüldü.
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan, komisyon raporunu okudur. Isparta Belediyesi olarak belediye sınırları içerisinde halka daha iyi bir hizmet verebilmek için eskimiş, yıpranmış olan asfaltların son teknolojiye göre yenilenmesi gerektiğini dile getiren Gürakan, “Şehrimiz yaklaşık 850-900 km yol ağına sahiptir. Şehir içerisindeki mahallelerimizde kentsel dönüşüm ve yeni İmar Planına göre yapılan ruhsatlı binaların içme suyu, kanalizasyon, elektrik, haberleşme, yağmur suyu vb. çalışmaların yapılması zorunluluğu hasıl olduğundan şuan ki asfaltlı yollarımız tahrip olmakta bu çalışmalardan dolayı yüzde 50-60 civarı yıpranmış duruma gelmektedir. Bu açıklanan nedenlerle yollarımızın yeniden asfaltlanması için ihtiyacımız olan bitüm bedelinin nakit olarak TÜPRAŞ tesislerine yatırılması ve 6,5 Milyon TL’yi İller Bankası’ndan borçlanma yapılması hususu komisyonumuzca uygun bulunmuştur“ dedi.
AK PARTİ’DEN İTİRAZ ŞERHİ
Öte yandan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi AK Partili Emine Yaşar Bilir Özdemir, karara itiraz şerhi koydu. Özdemir, rapora imzasında “Borçlanma yapılması kabul edilmemektedir. Karara şerh ile itiraz ederim” yazdı.
Borçlanma yetkisi teklifi oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °