Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Aile’nin Önemi Anlatıldı

Aile’nin Önemi Anlatıldı

İLÇE HABERLERİ 20.05.2023 16:14:00 0
Aile’nin Önemi Anlatıldı

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde Aile Haftası münasebetiyle açık havada ‘Toplumda Aile Kurumunun Önemi’ konulu konferans verildi. 

Aile Haftası etkinlikleri kapsamında Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir Müftülüğü işbirliği ile düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan SDÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammed YURTSEVEN tarafından ‘Toplumda Aile Kurumunun Önemi’ konulu konferans icra edildi. Konferansın akabinde söz alan Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök konunun toplumsal açıdan önemine dikkat çekti. 

Konuşmasında gelecek neslimiz olan evlatlarımızın vatana millete hayırlı bir nesil olarak yetişebilmesi için ebeveynlerin ihtimam göstermesi gerektiğine dikkat çekti. Başkan Gök, ‘Türk toplumu olarak bizim kıymetlilerimiz vardır uğruna canımızı feda ettiğimiz evlatlarımız, uğruna canımızı feda ettiğimiz atalarımız. Atalarımız her türlü imkanlarını evlatları için feda eder, bu vatana millete hayırlı evlat olmaları için, fakat gün gelir ki evlat ataya bakamaz birçok gerekçesi vardır. 

Ömrünü evladına harcayan baba evladını baş-göz ediyor, 3 ay sonra evlat biz anlaşamadık ayrılmak istiyoruz, diyor. Bizim evladımız profesör olur, eğer ahlaklı ve vicdanlı değilse anlam ifade etmiyor, diyerek verdiği örneklerle konuşmalarını sürdürdü. Bu tür hasbihal ve toplantılara ihtiyaç olduğunu belirten başkan Gök, sayın hocalarıma ve sizlere sabırla dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum, ifadelerini kullandı. 

Başkan Veli GÖK’ün konuşması sonrası konferansa katılan vatandaşlarımız da aile ile ilgili tecrübe paylaşımında bulundu. 

Program sonunda Eğirdir Müftülüğü personeli tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kaideler ile devam etti. Yapılan ikramlar ve dua ile program son buldu. 


Anahtar Kelimeler: Önemi Anlatıldı
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °