Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ağzını yüzünü toplaması gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunan AK Partililere ‘şov yapıyorlar, yalakalık’ diyen CHP İl Başkanı Ersoy’a yanıt gecikmedi.

SİYASET 20.02.2016 09:30:00 0
Ağzını yüzünü toplaması gerekiyor
Geçtiğimiz ay yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘diktatör bozuntusu’ diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında AK Partili yöneticiler savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy da bu davranışı ‘şov ve yalakalık’ olarak değerlendirmişti. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Ersoy’a bu sözlerinden dolayı sert çıktı.
EDEPLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM
AK Parti yöneticilerinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuşlardı. Bu duyurulara ilişkin çarpıcı açıklamalar yapan CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy’a AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’dan tokat gibi cevap geldi. Zabun "CHP İl Başkanını edepli olmaya davet ediyorum" dedi.
ALIŞAGELMİŞ BİR ÜSLUPDUR
Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, halkın yüzde 52’sinin oyları ile seçilerek Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden CHP’nin millet iradesini hiçe saydığını savundu. Zabun, “Bu tarz ve üslup CHP en üst kademeden en alt kameye kadar alışagelmiş bir üslupdur Milletimiz bunların üslubunu da çok iyi biliyor. Meşhur bir arap atasözü vardır; Köpeklerin havlaması gökteki bulutlara zarar vermez” şeklinde konuştu.
AGZINI YÜZÜNÜ TOPLAMASI GEREKİYOR
Zabun, şu açıklamayı yaptı: “Milletimizin yüzde 52’sinin oyları ile seçilerek Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ı Onu tek başına 1. turda Cumhurbaşkanlığı makamına taşımıştır. Bugüne kadar girmiş olduğu bütün seçimlerde arkasına Milleti alan Cumhurbaşkanımız en güçlü bir şekilde duruşu her kesim tarafından takdir ile karşılanmaktadır.
AK Parti İl Başkanı Zabun, bu defa sorumluluk makamında oturan insanların ağzından çıkanı kulağı duyması ve ağzını yüzünü toplaması sonra da Cumhurbaşkanına laf söylerken bin kez daha düşünmesi gerekiyor. Her şeyden önce Sayın Cumhurbaşkanımızın elde ettiği başarıların karşısında hazımsızlık gösterebilirler. Cumhurbaşkanımıza oy veren milyonlarca seçmenin iradesine saygı göstermesi ve CHP’nin aktörlerinin bilmesi gerekiyor.
BAŞARI İSTİYORSA GÖZGÜN’LE MÜCADELE ETSİN
CHP İl Başkanının yapmış olduğu açıklamalara karşılık çok daha ağır sözlerde söylenebilir. Benim Muhatabım değildir. Ben bunları çok daha fazla gündemime almadım almayı da gerekli görmüyorum.  Bu tür çıkışlarıyla İl Başkanını tekrar Güneykent’ten Belediye Başkan Adayı yapabilir. Eğer siyasette başarı sağlamak istiyorsa önce Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün’le mücadele etsin. Milletin teveccühünü alsın ondan sonra konuşsun.”
 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °