Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

AGD’nin Konferansına Büyük ilgi

AGD’nin Konferansına Büyük ilgi

ISPARTA 28.11.2019 12:55:00 0
AGD’nin 
Konferansına 
Büyük ilgi
AGD Isparta Şubesi tarafından gerçekleştirilen programa İlahiyatçı Yazar Abdülaziz Kıranşal konuşmacı olarak katıldı. Programa halkın yoğun ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.
 
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Isparta Şubesi, Milli Gençlik Konferansları kapsamındaki programlarını “Yitirdiğimiz Kavramlar” ve "Son Okçular Tepesi Evimiz-Ailemiz" konusu üzerine dün gerçekleştirildi.  
İstiklal Marşı ve Kuranı kerim tilaveti ile başlayan programda Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şube Başkanı Ahmet Tahir Akçil, programın açılış konuşmasını yaptı. Akçil konuşmasında; “Anadolu Gençlik Derneği Isparta şubesi olarak, bu akşam sizlerle birlikteyiz. Bu akşam sizlerle aile üzerinde konuşup, düşüneceğiz. Bu konu üzerinde sizlerle konuşmak üzere davetimize iştirak eden muhterem Abdülaziz Kıranşal beye hoş geldiniz diyorum ve katılımından dolayı çok teşekkür ederim.
 
Aile kurumu, ümmetin ayakta durabilmesi için korunması gereken “son kalemizdir.” Bu konunun önemine inanıp davetimize icabet ettiğin için sizlere de çok teşekkür ederim.
Anadolu Gençlik Derneği, sadece gençlerin okuması ve yetişmesiyle değil, bir toplumun bütün dertleriyle yakından ilgilenir.  Müslümanların derdini “durumdan vazife çıkartarak” kendisine dert edinir ve çözüm yolları bulmaya çalışır.
Bu amaçla yarınların sigortası ve teminatı olan gençlerin yetişmesi için ilmi ve fikri çalışmaları yaptığı gibi onların yetişme ortamları olan aile yuvasının da korunması için bütün gayreti gösterir.  Çünkü aile yapısı bozulan bir topluluk asla ayakta kalamaz.
 
    Kıymetli misafirler! Önce ahlak ve maneviyat sloganıyla yıllardan beri hizmetini bildiğiniz Ana-dolu Gençlik Derneği 82 milyon halkımızı ve 1,5 milyarlık İslam alemini kardeş bilmektedir. Yaptığı bütün çalışmalar ümmetin menfaati için yapılan çalışmalardır. Ve bu amaçla yapılan her çalışma “cihad” çalışmasıdır.
Son yıllarda aile üzerinde karabasanların dolaştığı, aile mefhumunu yok etmek için içeriden ve dışarıdan birçok merciinin bu kuruma amansız saldırılarını görmekteyiz. İmzalanan değişik sözleşmelerle, yapılan sinemalarla ve dizilerle, gündüz programları denen televizyonlardaki facia programlarıyla aileler bir bombardıman altında bulunmaktadır.
 
İslam dini, fertlerin sağlam temeller üzerine yetişmesini planlamış bir dindir. Bir ferdin yetiştiği en güzel ortam aile ortamlarıdır. Bu cennet yuvalarını korumak ve kollamak her birimize düşen yüce bir görevdir.
Bizler, aile mefhumu yıkılınca bir toplumda nelerin kaybedildiğini batı toplumlarında çok canlı olarak görmekteyiz. Bundan dolayı bu konuyu önemsiyoruz.
     Kıymetli Misafirler! Anadolu Gençlik Derneği olarak ilimizde ve ülke çapında birçok güzel hizmete dün imza attığımız gibi inşallah bundan sonrada güzele imza atmaya devam edeceğiz.
 Her yıl olduğu gibi bu yılda ülkemizin bütün il ve ilçelerinde siyer yarışmaları yapılacaktır. Aralık ayında liseler arası, Nisan ayında ise ortaokullar arası yapılacak yarışmaların gerçek amacı gençlerimizi Hz Muhammed (sav) ile buluşturmaktır. Önceki yıllar ülke çapında binlerce gencimize efendimiz Hz Peygamber (sav)’in hayatını öğretip, O’nun sünnetiyle tanıştırdık ödül töreni sizlerle beraber yaptık.
     Kıymetli Misafirler! Gerek ilimizde, gerek ülkemizde ve gerekse tüm dünyada yapılan yanlışlıklara, haksızlıklara ve zulme asla rıza gösteremeyiz. Çünkü peygamberliğine iman ettiğimiz Hz Muhammed (sav): “Sizden biriniz bir kötülük gördüğü zaman onu eliyle düzeltsin, buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin buna da gücü yetmezse kalbiyle buğzetsin ki, bu da imanın en düşük seviyesidir” buyurmaktadır. Onun için bizler hiçbir günaha rıza gösteremeyiz. Mutlaka düzeltilmesi konusunda gerekli hassasiyeti gösteririz.
     Değerli misafirler!  Bu akşam davetimize icabet edip, bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize şahsım ve derneğimiz adına çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun.      Konuşmamı bitirirken tekrar hepinize hoş geldiniz der, gecemizin hayırlara vesile olması dileklerimle Allah’a emanet olunuz” dedi.
Programda daha sonra kürsüye İlahiyatçı Yazar Abdülaziz Kıranşal geldi ve “Yitirdiğimiz Kavramlar” ve "Son Okçular Tepesi Evimiz-Ailemiz" konusu üzerine konferansını gerçekleştirdi.
 

Anahtar Kelimeler: ilgi agdninkonferansınab?y?k
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °