Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

AGD Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Tahir Akçil; Kudüs Yiğitlerini, Aksa Muhafızlarını Bekliyor

AGD Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Tahir Akçil; Kudüs Yiğitlerini, Aksa Muhafızlarını Bekliyor

ISPARTA 24.07.2021 12:18:00 0
AGD Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Tahir Akçil; 
Kudüs Yiğitlerini,
Aksa Muhafızlarını 
Bekliyor
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Isparta Şubesi, Filistin’de yaşanan saldırıları ve Filistin halkına yapılan zulmü şiddetle kınadıklarını belirterek; “Kudüs Yiğitlerini, Aksa Muhafızlarını bekliyor” dedi.
 
Siyonist rejimin Filistin’de yaptığı zorbalıklara dikkat çeken AGD Isparta Şube Başkanı Ahmet Tahir Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Siyonist İsrail rejimi aşama aşama Filistinlileri Mescid-i Aksa’nın etrafından zorla boşaltmaktadır. Yine Siyonist grupların eliyle Aksa’ya saldırılar düzenlemekte, buna karşı direnen Filistin’in yiğit evlatlarına şiddet uygulamaktadır. Sözde Süleyman Mabedi'nin yıkılışının yıl dönümü olarak kabul ettikleri ‘Tişa BeAv’ günü dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları yapan fanatik siyonistler, gruplar halinde Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e saldırdılar. Rejim polisinin desteğini arkasına alarak Mescid-i Aksa'nın avlusuna giren gruplar avluda ayinler gerçekleştirdiler, saldırgan eylemlerde bulundular. Tüm bunlarla birlikte Kudüs'e nefes aldırmak istemeyen terör devletinin aralıksız saldırıları karşısında bütün dünya alçakça bir sessizlik içinde’’ şeklinde konuştu.
BİZE DÜŞEN DÜNYAYI
AYAĞA KALDIRMAK
Filistin’deki Müslümanlar direnirken ümmete düşen görevin Dünyayı ayağa kaldırmak olduğuna işaret eden Şube Başkanı Akçil; “Filistinli kardeşlerimiz çocuk kadın demeden direnirken bize düşen onların sesi olmak, onlara moral vermek ve dünyayı ayağa kaldırmaktır. Onlar susmuyorlar, biz de kendi şehirlerimizde ülkelerimizde susmayacağız. Onlar evlerine girmiyorlar, Mescid-i Aksa’yı terk etmiyorlar. Biz de meydanları terk etmeyeceğiz ve susmayacağız! Kesintisiz zulme karşı kesintisiz direneceğiz’’ ifadelerini kullandı.
İsrail rejiminin İslam coğrafyasındaki vadesinin dolduğunu da vurgulayan Akçil, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Kendi içinde paramparça olan bu rejim, Filistin’in direnişi karşısında iyice afallamış durumdadır. Cinayet şebekesi İsrail’in Filistin topraklarındaki vadesi dolmaktadır. Kurtuluş günü, özgürlük günü, fetih günü yakındır inşallah. Kudüs’ün özgürlüğü direnişle gelecek, insanlık Siyonizm belasından kurtulacaktır. Biz biliyoruz ki Mescid-i Aksa için direnmek ümmet için, İslam dünyası için direnmektir. Buradan bir seferberlik çağrısı yapıyoruz. 81 ilimiz artık birer Kudüs meydanı olmalıdır. Taşların bağlanıp köpeklerin serbest bırakıldığı mevcut küresel düzenin efendilerine karşı bütün İslam şehirleri bir direniş merkezi olmalıdır” dedi.
KUDÜS’Ü YALNIZCA FİLİSTİNLİLERİN
OMZUNA YÜKLEYEMEYİZ
Düzenlenen programda tüm İslam aleminin Filistin davasına destek vermeleri gerektiğini vurgulayan AGD Isparta Şube Başkanı Ahmet Tahir Akçil, son olarak şunları söyledi: ‘’Bugün zulme direnen Filistin’in yiğit kadınları, çocukları, erkeleri Mescid-i Aksa'nın Kral Faysal Kapısında, Hutta Kapısı'nda, Meğaribe Kapısında ellerindeki taşlarla sopalarla, bütün dünyayı arkasına almış olan Siyonist çetelere karşı direniyorlar. Fakat biz Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün akıbetini yalnızca Filistinlilerin omuzlarına yükleyemeyiz. Her bir Müslüman, zamanın ve şartların ruhuna münasip şekilde Kudüs ruhunu ortaya koymalıdır. Kudüs yiğitlerini bekliyor, Aksa murakıplarını, muhafızlarını, kardeşlerini bekliyor. Tüm Müslüman alemini, fıtratını yitirmemiş tüm insanlığı Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e, Filistin’e yani insanlığın kalbine sahip çıkmaya çağırıyoruz.
 
Bütün yüzlerin çevrildiği Türkiyeli kardeşlerimizi, siyasilerimizi, sivil toplum örgütlerimizi bir araya gelerek; Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya çağırıyoruz. İsrail şunu unutmasın ki; Bizler Mescid-i Aksa için, Kudüs için, Gazze için, Filistin için bedeller ödedik. Mavi Marmara’da şehitler verdik. Kudüs’ün akıbeti bizim hayat mücadelemizin tam merkezindedir. Ve bizler yeniden bedel ödemeye hazırız ve hep hazır olmaya devam edeceğiz” dedi.

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °