Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Ağaçlarını Kesen ve Arazilerinden İzinsiz Yol Geçiren Sav Belediye Başkanını; Mahkemeye Verecekler!

Ağaçlarını Kesen ve Arazilerinden İzinsiz Yol Geçiren Sav Belediye Başkanını; Mahkemeye Verecekler!

ISPARTA 20.06.2023 10:27:00 0
Ağaçlarını Kesen ve Arazilerinden İzinsiz Yol Geçiren Sav Belediye Başkanını;  Mahkemeye  Verecekler!

Merkeze bağlı Sav Kasabasında Fehmi Ünver, kendisine ait ağaçları izinsiz kesen ve araziden hiçbir izin almadan yol geçiren Kasabanın Belediye Başkanı Şakir İpekçi hakkında her türlü hukuki işlemi yapmak için ilgili kurum ve kuruluşlara başvurdu. 

Merkeze bağlı Sav Kasabası Belediye Başkanı Şakir İpekçi’de vukuatların ardı arkası gelmiyor. Göreve seçildiğinden bu yana sürekli yaptığı icraatlarla kasaba halkının büyük tepkisini çeken Başkan İpekçi’nin son vukuatı mahkemeye taşınıyor. 

ÜNVER; “HABERSİZ ARAZİMİZDEN YOL 

GEÇİRİYOR, AĞAÇLARIMIZI KESTİ” 

Merkeze bağlı Sav Kasabasında Fehmi Ünver, kendisine ait araziden hiçbir izin almadan yol geçiren Kasabanın Belediye Başkanı Şakir İpekçi hakkında her türlü hukuki işlemi yapmak için ilgili kurum ve kuruluşlara başvurdu. 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Fehmi Ünver’in oğlu Hilmi Ünver, açıklamasında; “Belediye Başkanı Şakir İpekçi, kasabamız Çay Yolu mevkiindeki tapusu babam Fehmi Ünver’e ait evimizin bulunduğu araziden bizden izinsiz yol geçirmektedir. Hatta, yol geçirmekle kalmıyor, arazimizdeki tüm ağaçları da kesmiş durumdadır. Bu konuda tarafımıza hiçbir tabligatta bulunulmamıştır. Konuyu Belediye Başkanı Şakir İpekçi’ye anlattığımızda ise bize konunun Belediye Meclisinden geçtiğini ve ilanın da Belediye binasında askıya çıkarılarak ilan edildiğini söylemiştir. Oysa, bizim o ilandan kesinlikle haberimiz yoktur. Belediye Başkanı İpekçi, haberimiz olmadan arazimiz üzerinde 18 uygulaması yaparak kafasına göre yol geçirmeye çalışmaktadır. 

“AĞAÇLARIN KESİM İZNİ DİLEKÇESİNİ 

AĞAÇLARI KESTİKTEN SONRA VERMİŞLER” 

Biz konuyu yargıya taşıyoruz. Bu konuda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından olay yerinde incelemelerde bulunuldu, kesilen toplam 18 ağacın fotoğrafları çekildi ve bu veriler doğrultusunda Bilirkişi Raporu düzenlenecek. Biz de bu rapor doğrultusunda davamızı açacağız. Oysa, Ceviz ağaçları kesebilmek için Orman Müdürlüğünden izin alınması gerekiyor. Bu konudaki izin dilekçesi ağaçlar kesilmeden değil, kesildikten sonra ilgili kuruma verilmiş. 

“HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK” 

Arazi sahibi olan babama oradan yol geçeceğine dair hiçbir bilgi verilmemesi bir yana yolun arazisi konusunda da hiçbir istimlak bedeli de ödenmemiştir. Bu konuda her türlü hukuki süreci başlatmış durumdayız” dedi. 

İŞTE O KESİLEN AĞAÇLAR; 

 

 


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °