Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

‘Ağaç kökünün tarifini alabilir miyiz?’

CHP il Başkanı Eyüp Ersoy, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un ihraç edilenlerle ilgili yaptığı “ağaç kökü yesinler” açıklamasına “Herhalde Osman Zabun tecrübeli. Ağaç kökünün tarifini versin de bizde yiyelim” diyerek karş

SİYASET 8.10.2016 07:34:00 0
‘Ağaç kökünün tarifini alabilir miyiz?’
FETÖ soruşturması kapsamında görevinden ihraç edilenlerle ilgili AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun’un yaptığı açıklamalar gündemin birinci sırasına oturdu. İhraç edilen kamu personellerinin işsiz kalması nedeniyle sosyal patlama olabileceği yönündeki tartışmalara “ayakkabı boyasınlar, yük taşısınlar, ağaç kökü yesinler” diyerek katılan Zabun’a ilk tepki CHP’den geldi. CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy “Herhalde Osman Zabun tecrübeli. Ağaç kökünün tarifini versin de bizde yiyelim” dedi.
BU AĞAÇ KÖKÜNÜN TARİFİNİ ALABİLİR MİYİZ, NASIL YENİYOR?
Eyüp Ersoy, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “İnsan suçlu bile olsa mahkeme tarafından cezasını alır ve cezasını çeker. Suçun amacı suçluya ceza çektirmek değildir. Islah edip, topluma kazandırmaktır. Ama bu anlayış ve bu sözler insanları toplumdan ve devletten uzaklaştırıcı, büyük yaralar açıcı durumlara yol açacaktır. İl Başkanımızın önerileri de ilginç. Ayakkabı boyasınlar, yük taşısınlar diyor. 20-30 yıl devlet memurluğu yapmış kişilere önerdiği şeyler çok komik. Yarın başına bir şey gelse, kendisi de alınsa, kendisi yük taşıyıp ayakkabı mı boyayacak acaba? Bir de ağaç kökü yesinler diye çirkin bir öneride bulunmuş. Sayın Zabun herhalde tecrübeli. Bu ağaç kökünün tarifini alabilir miyiz, nasıl yeniyor? Halkımıza yemek tarifi olarak versin.
BİRÇOK KADROLARI BU İŞE BULAŞMIŞ DURUMDA
Benim önerim AK Parti, kendi içindeki FETÖ’cüleri ortaya çıkarsın. Ondan sonra sıradan halka işçiye, memura sıra gelsin. Kendi içini temizlemeden bir yere varamayız. Uzun yıllardır kol kola yürüdüler. Birçok kadroları bu işe bulaşmış durumda. 2 hafta önce 2 bin 100 belediye meclis üyelerini partiden ihraç ettiler. Ondan sonra çıkıp halkın gözünün içine baka baka içimizde FETÖ’cü yok diye yalan söylüyorlar.”

Anahtar Kelimeler:
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °