Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

AFADER Başkanı Mehmet Bilir; Gecemizi Gündüzümüze Kattık

AFADER Başkanı Mehmet Bilir; Gecemizi Gündüzümüze Kattık

ISPARTA 24.02.2023 13:03:00 0
AFADER Başkanı Mehmet Bilir;  Gecemizi Gündüzümüze Kattık

Kısa adı AFADER olan AFAD Gönüllüleri Dağcılık, Eğitim, Turizm, Spor Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mehmet Bilir, 6 Şubatta meydana gelen Kahramanmaraş depreminin ilk dakikalarından itibaren organize olarak 10 gün boyunca deprem bölgesinde Arama – Kurtarma çalışmalarına katıldıklarını belirterek; “Ancak, bu süre içinde enkazdan bir vatandaşımızı canlı olarak çıkarma imkanı bulamadık” dedi. 

Genel Merkezi Isparta olan ve 2021 yılında kurulan AFAD Gönüllüleri Dağcılık, Eğitim, Turizm, Spor Yardımlaşma Derneği (AFADER) Genel Başkanı Mehmet Bilir ve yönetimi bugün bir basın toplantısı düzenleyerek yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

BAŞKAN BİLİR’DEN 

BASIN TOPLANTISI 

Bugün saat 10.00’da Isparta Öğretmenevi VİP salonunda başlayan toplantıda Genel Başkan Mehmet Bilir, ilk olarak Derneğin yönetimini basına tanıttı. Daha sonra yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunarak; “AFADER afed gönüllerinden oluşan ve 2021 yılında kurulmuş bir dernektir. Kısa zamanda önemli mesafe katettik. 

“MARAŞ DEPREMİNDE 

GECE – GÜNDÜZ ZOR 

ŞARTLARDA ÇALIŞTIK”

Son olarak 6 Şubat’ta meydana gelen ve merkez üssü K. Maraş Pazarcık ilçesi olan 7,7 şiddetindeki depremde, yarım saat içinde şahsım Ankara’dan arandı. Haberi alır almaz hemen yönetimimi topladım ve ilk etapta 5 kişilik ekiple yola çıktık. Ardından, 10 kişilik ekibimiz de deprem bölgesine geldik. 10 gün boyunca Arama – Kurtarma çalışmalarına katıldık. Bu süreçte çok önemli insanlık dramlarına şahit olduk. Birçok vefat etmiş vatandaşımızı çıkardır. Fakat, Allah bize bir vatandaşımızı enkaz altında canlı olarak çıkarmayı nasip etmedi. 

“NEREDE AFED OLURSA 

BİZ ORADA OLACAĞIZ”

Çalışmalarımız budan sonra da yoğun bir şekilde sürecek. Ülkenin neresinde olursa olsun meydana gelecek bir afed durumunda biz orada olacağız” dedi. 


Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °