Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylar Yerel Seçim İçin Yoğun Mesai Harcadı: 100 Gün Koştular…

Adaylar Yerel Seçim İçin Yoğun Mesai Harcadı: 100 Gün Koştular…

ISPARTA 31.03.2024 12:31:00 0
Adaylar Yerel Seçim İçin Yoğun Mesai Harcadı:  100 Gün Koştular…

Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da 31 Mart Pazar günü yani bugün tüm vatandaşlar sandık başına giderken, siyasi partilerin Belediye Başkan Adayları, Belediye Meclis Üyesi adayları, İl Genel Meclisi üyesi adayları ve Muhtar adayları ise uzun süren seçim kampanyasında yoğun mesai harcadılar. 

Mahalli idarecilerin belirleneceği seçim günü geldi çattı. Bugün yapılacak olan yerel seçimlerde il genelinde 330 bin 216 seçmen 22 Belediye Başkanlığının yanı sıra İl Genel ve Belediye Meclis üyelerini belirlemek için sandık başına gidiyor. Seçimlerde ayrıca köy ve mahalle muhtarları da seçilecek. 

Isparta’daki seçimlerde il merkezinde 189 bin 745, merkeze bağlı köy ve kasabalarla birlikte 211 bin 378 ve il genelinde ise toplam 330 bin 216 seçmen başta Isparta merkez olmak üzere diğer ilçeler ve beldeler dahil toplam 22 Belediye Başkanlığının yanı sıra İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile köy ve mahalle muhtarlarını belirlemek için bin 153 Sandıkta oy kullanacak. 

YOĞUN BİR KAMPANYA

 DÖNEMİ GEÇİRDİLER

Başta adaylar olmak üzere seçim sonuçları merakla beklenirken, siyasi parti liderleri kendi adaylarına, illerde ise bizzat adayların kendileri mahalle mahalle, semt semt gezerek oy istemek için yoğun bir kampanya dönemi geçirdi.

MİTİNGLER, 

STK ZİYARETLERİ, 

ESNAF ZİYARETLERİ…

Yerel Seçimlerin Isparta bazında ise, başta Ak Parti’nin Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, İYİ Partinin Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, CHP’nin Belediye Başkan Atakan Yazgan ve MHP’nin Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın ve Zafer Partisi: Gökmen Gökmenoğlu olmak üzere tüm siyasi partilerin Belediye Başkan adayları 100 gün boyunca gece – gündüz demeden propaganda çalışmalarını sürdürdüler. Adaylar bu süreçte başta mahalle mitingleri olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ziyaretler ve esnaf ziyaretlerinde bulundular. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °