Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

A'dan Z'ye 'Hayat Eve Sığar' Uygulaması; Bakın Faydaları Nelermiş

A'dan Z'ye 'Hayat Eve Sığar' Uygulaması; Bakın Faydaları Nelermiş

ISPARTA 5.09.2020 16:56:00 0
A
Kovid-19 salgınında birey ve toplum güvenliğini sağlamaya yardımcı "Hayat Eve Sığar" Uygulaması ile seyahat öncesi kod oluşturulurken güvenli bölge tespit edilebiliyor ve kurallara uymayan işletmelerin de ihbar edilmesine olanak tanınıyor.
 
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında birey ve toplum güvenliğini sağlamaya yardımcı "Hayat Eve Sığar" uygulaması ile seyahat öncesi kod oluşturulurken, aynı zamanda güvenli bölge tespit edilebiliyor ve kurallara uymayan işletmelerin de ihbar edilmesine olanak sağlanıyor.
FARKINDALIK DÜZEYİNİ ARTIRIYOR
Doğru bilgi aktarımının ve çocuktan erişkine, yaşlı gruptan kronik hastalığı bulunanlara kadar birçok kesimde farkındalık düzeyinin yüksek olmasının hastalıkla mücadelede önemli basamaklardan birini teşkil ettiğini vurgulayan Uzmanlar, Türkiye'de de benzer çalışmaların yapıldığını anımsattı.
TELEFONA İNDİRİLİYOR
Uygulamanın mobil telefonlara yüklendiğinde rahatlıkla kullanılabildiğini belirten İlhan, aplikasyonda "HES Kodlarım", "HES Kodu Sorgula", "İhbarda Bulun", "Alan Karakod Okut" ve "Sağlık Durumu" bölümlerinin olduğunu belirtti.

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °