Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

‘Acemi Kasaplar’ Hastanelik Oldu

‘Acemi Kasaplar’ Hastanelik Oldu

ISPARTA 28.06.2023 16:08:00 0
‘Acemi  Kasaplar’ Hastanelik  Oldu

Isparta’da Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesmeye çalışırken yaralanan çok sayıda kişi hastanelere başvurdu.Yaralanan vatandaşların bazıları kendi imkanlarıyla bazıları ise 112 Acil Servis ambulanslarıyla hastaneye geldi.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde vatandaşların kimi belediyelerin kurduğu sabit ve mobil mezbahada kimi de evlerinin bahçesi ve arazilerde kurbanlıklarını tekbirler eşliğinde kesti. Kurbanını kesmeye çalışan bazı vatandaşlar bıçakla kendilerini yaralandı.

ACİLLERİ ACEMİ 

KASAPLAR DOLDURDU 

Isparta’daki Hastanelerin acil servisleri kurban kesimi sırasında yaralananlar için mesai yaptı. Kurban keserken yaralananlara hastanelerin acil servislerinde müdahale edildi. Kurban Bayramı'nın ilk gününde özellikle Isparta Şehir Hastanesi'nin acil servislerinde yoğunluk yaşandı. Isparta’nın çeşitli noktalarında kurban keserken ya da kesilen kurbanların etini doğrarken yaralananların tedavileri ayakta yapıldı.

ZAPT EDİLEMEYEN KURBANLAR 

YARALANMALARA YOL AÇTI

Isparta’da Kurban Bayramı'nın ilk gününde, kurban kesimi sırasında yaralanan 82 kişi hastaneye başvurdu. Yaralıların büyük çoğunluğu yapılan müdahalelerin ardından taburcu edilirken, bazılarının ise tedavisi sürüyor. Bu arada, bağlanan ipin kopması sonucu hayvanın kendisini savurmasıyla yaralanan bir vatandaş da Isparta Şehir Hastanesine tedavi için başvurdu. Vücudunda çeşitli yaralar olan ve kaburgaları zedelenen vatandaşın genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bazı vatandaşlar ise bıçak kesiği ve kemik batması gibi çeşitli sebeplerle hastanede tedavi gördü.

UZMANLAR UYARDI; AMAN DİKKAT! 

Uzmanlar ise bu konuda kurban kesen veya kesecek vatandaşlara son derece önemli uyarılarda bulunarak, bunun en önemli unsurunun ise kurbanı sakin kesmek olduğunu ve sinirlendirmeden kesmek olduğunu ifade ettiler. 

“KOYUN KESERKEN

BIÇAK PARMAĞIMA KAYDI” 

Isparta Şehir Hastanesi Acil Servisine başvuran bir vatandaş, acil serviste parmağına gereken tıbbi müdahale yapıldıktan ve eli sargıya alındıktan sonra taburcu edildi. Acil Servis çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan vatandaş; “Koyun keserken yaralandım. Kurbanı keserken bıçak parmağıma kaydı ve kesik oluştu. 5 dikiş atıldı, Çok şükür iyiyim. Hastanemizde gereken tedavi yapıldı. Sağlık görevlilerimizden Allah razı olsun” dedi. 

 


Anahtar Kelimeler: ‘Acemi Kasaplar’ Hastanelik
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °