Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Esnafı: Sizin Sayenizde Ayakta Kaldık

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Esnafı: Sizin Sayenizde Ayakta Kaldık

ISPARTA 19.11.2023 13:17:00 0
 Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Esnafı:  Sizin Sayenizde  Ayakta Kaldık

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner ve yönetimi ile birlikte otobüs hattı sahipleri Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti.

Ziyarette 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşların yeniden halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması için alınan karar değerlendirildi. Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, artan aşırı maliyetlerin ücretsiz taşıma noktasında sorunlar oluşturduğunu, bu durumun özel halk otobüsleri tarafından sürdürülebilirliğinin kalmadığını belirterek, bunun karşısında bağlı oldukları üst birliklerinin 81 ilde ücretsiz taşıyamama kararı aldığını hatırlattı. Daşdöner, “Ispartalı esnaflar olarak bizde bu karara destek verdik. 17 Ekim’de başlayan bu süreçte birçok belediye başkanının yapmadığını yaparak halk otobüsü esnafının işini kaybetmesine vatandaşların da bu hizmetten mağdur olmamasının önüne geçerek duyarsız kalmadınız. 

Cuma günü belediye meclisinde almış olduğunuz karardan dolayı bu ücretsiz taşımanın karşılanmasından dolayı başta siz olmak üzere belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bizlere geçen süreçte de çok destek verdiniz. Birçok ayni destekte bulundunuz. Yeni projeleriniz bizlere çok ekmek kapıları açtı, yeni potansiyeller oluşturdu. En son açtığınız Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanına otobüs güzergahımız gözle görülür bir talep meydana geldi. Gökçay’a hafta sonu otobüs talepleri devam ediyor. Yeni otogar ve TOKİ’nin açılmasıyla bizlere yeni ekmek kapıları açtınız. Isparta’nın çehresini büyüterek bize Isparta ekonomisine ve esnafına büyük projeleriniz oldu. Her zaman bizlere sahip çıktınız, halk otobüsü esnafımızda size müteşekkirdir. Sizlere ve Isparta’ya layık olma noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 

Sizin Geleceğin Şehri Isparta vizyonunuza bizde ayak uydurma noktasında yapmış olduğumuz teknolojilerle ay sonu tanıtım lansmanı yapmak istiyoruz. Ay sonunda yeni kart sistemimizi sizinle Isparta’ya yakışır şekilde hayata geçirmek ve kullanıma sunmak istiyoruz. Esnafımız adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de göreve geldiği günden bu yana halk otobüsleri kooperatifiyle istişare halinde çalıştıklarını dile getirdi. Halk otobüsleri esnafının Isparta’ya hizmet ettiğine değinen Başkan Başdeğirmen, “Bizler de bu hizmetin devamlılığını sağlamak için yanınızda olarak bugüne kadar geldik. İnşallah bundan sonra da birlik ve beraberliğimiz daim olur. Birbirimize ihtiyacımız olmadan daha bereketli günler, daha bereketli kazançlar nasip olur. Çok zorluklar çektiniz, çok büyük problemlerle bugünlere geldiniz. Son 5 yıl içerisinde ülkemizin yaşamış olduğu büyük problemleri hep beraber paylaştık. O problemler kolay değildi. 

Pandemi döneminde ayakta kalmak, evimize ekmek götürmek en zor zamanlarımızdı” derken halk otobüsleri esnafı “Sizin sayenizde ayakta kaldık başkanım” dediler. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye olarak Isparta’ya hizmet etmek için güç harcadıklarını belirterek, önemli olanın vatandaşın memnuniyetini sağlamak olduğunu vurguladı. Tek amaçlarının Isparta halkının huzurlu ve refah düzeyi yüksek bir şekilde yaşantı sürebilmesi olduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Bunların bir parçası da sizlersiniz. Sizler toplumun bir kesimine toplu ulaşımda hizmet veriyorsunuz. Topluma en faydalı olan birimlerden bir tanesiniz. Engellinin, şehit ailesinin, gazinin ücretsiz taşınması bunlar sizlerin hayırlarınız. Kitap Fuarı düzenliyoruz çocuklarımızın ücretsiz taşınmasını yapıyorsunuz. Bunlar sizin hayırlarınız. 65 yaş üstü vatandaşlarımızı bugüne kadar belki de aldığınız paranın karşılığı yetmediği halde taşıdınız. Ama bir an geldi bu işi yapamayacağınızı söylediniz. Hükümetimiz de size bugüne kadar mutlaka mühim destekler verdi. Siz ne zaman zor duruma düştüyseniz hemen yanınızda belediyeyi buldunuz. Bu da çok önemli. Sizlerin üst idareyle uyumlu olmanız, bu konularda ılımlı olmanız bizi bugünlere getirdi. Çok zor bir mesleğiniz var. 

Bu zorluğu paylaşmak bize düşüyor. İnşallah bugünden sonraki çalışmalarımız çok daha güzel, bereketli olsun” ifadelerinde bulundu. Vatandaşların halk otobüslerinin nereden hangi duraktan gittiğini görmek istediklerini belirten Başkan Başdeğirmen, bu bilgilerin şehirdeki her durağa asılamayacağını ancak bu konuda teknolojiden yararlanılacağını, bunun da lansmanının yapılarak vatandaşlara tanıtılacağını söyledi. Halk otobüsleri esnafı da Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e şehre yaptığı hizmetler ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Esnaflar, “Halk sizden memnun. Andık Deresi harika bir yer oldu. Anlayana Kirazlıdere ve Andık Deresi yeter. Bu konuda sizi takdir ediyoruz. Yaptığınız hizmet 1,5 yıllık hizmet. Öncesinde pandemi vardı. 

Kolay bir iş değil. Başkanım sizin sayenizde 5 yıl huzurlu bir şekilde ekmek yedik. İnşallah önümüzdeki 5 yıl daha huzurlu bir şekilde ekmeğimizi yeriz. Rabbim huzurlu çalışmak nasip etsin” şeklinde konuştular. Buluşmanın sonunda Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e halk otobüsleri maketi hediye etti.

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °