Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

MEB’den Yarı Yıl Tatiliyle İlgili; Önemli Açıklama

MEB’den Yarı Yıl Tatiliyle İlgili; Önemli Açıklama

EĞİTİM 10.12.2023 17:44:00 0
 MEB’den Yarı Yıl Tatiliyle İlgili;  Önemli Açıklama

Milyonlarca, öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından merak konusu olan yarıyıl tatilleri ile ilgili araştırmalar hız kazanırken, MEB’den yarıyıl tatiliyle ilgili önemli açıklama geldi. İşte MEB’nın yarıyıl tatil takvimi…

2023 – 2024 eğitim öğretim döneminin ilk yarı yıl tatili (15 tatil, sömestr tatili) ile ilgili araştırmaların devam ettiği şu günlerde, yarı yıl takvimi netlik kazandı. Peki yarıyıl tatili ne zaman başlayacak? Sömestr tatili kaç gün sürecek? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan MEB tatil takvimine haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

MEB YARIYIL TAKVİMİ AÇIKLADI!

Yarıyıl tatili öğrencilerin eğitim öğretim hayatını kısa bir ara verip kendilerine özel zaman ayırması için sunularak, öğrencilerin daha kaliteli eğitim alması için planlanmaktadır. Hemen hemen her öğrenci tatil haberini duyduğu andan itibaren heyecanlandığı aşikar, bu nedenle de, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen her tatil açıklaması milyonlarca öğrenciyi heyecanlandırmayı başarıyor. Bu kapsamda da yarıyıl tatilini en çok öğrenciler tarafından merak konusu olurken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “ara tatiller kaldırılsın mı, devam mı etsin” anketi sonrasında acaba yarıyıl tatili iptal mi sorusunun cevabı en çok araştırılan konular içerisinde yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı ise, öğrencileri sevindirecek, yarıyıl takvimini açıkladı!

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

2023-2024 eğitim yılının ilk karnesinin alınacağı tarih öğrenciler ve veliler tarafından merak konusu olurken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamalarla birlikte yarıyıl tatilinin hangi gün ve kaç gün süreceği de netlik kazanmış oldu. MEB aracılığıyla paylaşılan, 2023-2024 yılı 15 tatil takvimi şu şekilde yer alıyor; Türkiye’de tüm öğrenciler, 19 Ocak 2023 tarihi Cuma günü karneler alacak. Yarıyıl tatili (15 tatil, sömestr tatili) 22 Ocak 2023 tarihi Pazartesi günü başlayacak. Ülke genelinde tüm öğrenciler için 5 Şubat 2024 Pazartesi günü ders zili çalacak. Bu durumda, yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi - 2 Şubat 2024 Cuma günü arasında olacak.

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Tatiliyle İlgili; Önemli Açıklama
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °