Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

KIRMIZI KARTLAR ALIŞKANLIK YAPTI!

KIRMIZI KARTLAR ALIŞKANLIK YAPTI!

SPOR 16.03.2023 14:01:00 0
 KIRMIZI KARTLAR  ALIŞKANLIK YAPTI!

FUTBOL, olayı bir sanat’tır. Sonucu meçhul, bu oyunda hücum yapmayı bilmek, gol atmayı becermek kadar oyun içinde savunma yapmayı bilebilmek ve uygulayabilmekte 3 puan için de, bir o kadar önemlidir. Yer, Bayburt, stat GENÇ OSMAN stadyumu. Savunmaya önce kaleciden başlamak var. (Isparta 32 spor kalesinde ilk kez tecrübeli eldiven Korcan Çelikay var.) Forvette de bir istikrar lazım. Geçelim. Erteleme maçı olan BAYBURT-ISPARTA 32 SPOR maçında yine bir kırmızı kart olayı. Ve 23. Dakikada bu defa Ömer Kandemir saha dışında. (Kırmızı kart olayı her hafta alışkanlık yaptı, hayra alamet değil…) 

Bu bir. İki… 90 dakika maç, +8’de, uzatma toplam eder sana 98 dakika. Tam tamına (98-23) 75 DAKİKA, 11’e 10 oynamak, her baba yiğit takımın harcı değil. (Üst liglerdekiler bile başaramazken…) Üç, en önemlisi. Ev sahibi, Bayburt can derdine düşmüşken… 3 puan alabilmek, kolay iş değil. Dakika, 32… Isparta plakasının oynandığı zaman dilimi. Ve müthiş bir gol Cemal Kızılateş’ten. Sonrası hem hücum hem savunma yapmayı bilme sanatı ve süreci. 

Hem de 10 kişiyle… Başardılar. 98 dakika sonunda 3 ALTIN PUAN, BİZİM GENÇLERİN. Ve Karadeniz’de, Akdenizlilerin bayram sevinci. Bir hatırlatmamız olacak. Lütfen dikkat buyurunuz. Geçen cumartesi günü, daha 96 saat önceki Erzincanspor maçında aynı savunma sanatını becerebilselerdi, galipken yenilmeden alınacak puanlarla play-off kapısına sonuna kadar dayanmıştık. Olmadı… Vardır bunda da bir hikmet. Şimdiki hedef mi? Bayburt maçının moral ve motivasyonuyla, DÜZCESPOR’a çok güzel bir sürpriz hazırlamak. Anladınız siz onu… Var, siz de bu güç-beceri ve kuvvet. 

HAYDİ.


Anahtar Kelimeler: KIRMIZI KARTLAR ALIŞKANLIK YAPTI!
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °