Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Kar Yağışı Şubat’ı Buldup Sezon Geç Açılınca; Isparta Halkı Akın Etti Uzun Kuyruklar Oluştu

Kar Yağışı Şubat’ı Buldup Sezon Geç Açılınca; Isparta Halkı Akın Etti Uzun Kuyruklar Oluştu

ISPARTA 18.02.2024 11:22:00 0
 Kar Yağışı Şubat’ı Buldup Sezon Geç Açılınca;   Isparta Halkı Akın Etti  Uzun Kuyruklar Oluştu

Bu yıl kar yağışının iki ay gecikmesi ve kayak sezonunun bu nedenle sezonun ancak önceki gün açılabildiği Davraz Kayak Merkezine Ispartalılar akın etti. İlk gün Telesiyejde uzun kuyruklar oluştu. 

Isparta merkezine olmasa da yükseklere geçtiğimiz gün gerçekleşen kar yağışı özellikle kayakseverlerin yüzünü güldürdü. Kar kalınlığı Merkezin oteller bölgesinde 20 cm.ye, 2. Tesisler bölgesinde 50 cm.ye kadar ulaştı. 

DAVRAZ’DA BUGÜN DE

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR 

Geçtiğimiz yıllarda Aralık ayı içinde yağan karın bu yıl istenilen yağışı bir türlü alamadığı için sezonun açılamadığı Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde geçtiğimiz hafta gerçekleşen yağışın ardından bugün de kar yağışı bekleniyor. 

KAYAKSEVERLER SEZONUN 

AÇILMASINDAN ÇOK MUTLU OLDU 

Davraz Kayak Merkezinde kar kalınlığı artmaya devam ediyor. Aralık – Ocak aylarında bir türlü istenilen kar yağışını alamayan merkezde Şubat ayında yaşanan iki yağışın ardından kar kalınlığı üst kesimlerde 50 santime kadar ulaştı. Kayak Merkezinde geçen hafta Perşembe gününün ardından gece boyunca kar yağışı etkili oldu. Bu doğrultuda, Kayak Merkezinde 16 Şubat Cuma günü itibariyle sezon da açılmış oldu. 

TELESİYEJ TESİSLERİN ÖNÜNDE 

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU 

Geç gelen kar yağışı ve sezonun iki ay gibi uzun süre açılamamasından dolayı adeta kayak yapmaya hasret kalan kayakseverler ve karı özleyen Ispartalılar, sezonun açılmasıyla birlikte Davraz Kayak Merkezine adeta hücum ettiler. Öyle ki, yoğunluktan dolayı Telesiyej tesisleri önünde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Merkeze çocuklarıyla gelen aileler ise Oteller Bölgesinde kızaklarla karın tadını çıkardılar. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °