Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ethem Yurtarslan’dan; Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Isparta Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ethem Yurtarslan’dan; Cumhuriyet Bayramı Mesajı

ISPARTA 29.10.2023 07:15:00 0
 Isparta Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ethem Yurtarslan’dan;  Cumhuriyet  Bayramı  Mesajı

Türk Veteriner Hekimler Birliği Isparta Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ethem Yurtarslan, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 

Başkan Yurtarslan, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Isparta Veteriner Hekimleri Odası olarak Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutluyoruz! Yediden yetmişe herkes gibi büyük mirası gelecek nesillere taşımanın gururunu yaşıyoruz. Bu varoluş yolculuğuna önderlik eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile katkı veren tüm meslektaşlarımıza minnettarız. 

Kurtuluş Savaşı sırasında dayanıklı sığır vebası serumu ile sığır vebası salgını kontrol altına alınarak ordunun lojistik gücünü yeniden kazandırarak Kurtuluş Savaşı’nın seyrini değiştiren Veteriner Hekim Ord. Prof. Dr. Süreyya Tahsin Aygün başta olmak üzere hayatı pahasına ülkemizin bilimine katkıda bulunan, o günün koşullarında aşı üreten, sonraki yıllarda toplum sağlığı, hayvan sağlığı ve refahı, ülkenin hayvan varlığı konusunda fedakarca çalışan sayısız veteriner hekim tarihimizde yerini almıştır.  Bu sayededir ki aşı üreten kurumlarımız, bilimsel temelde üretime destek olan kurumlar kurulmuş, hayvan sayımız artmış ülkemiz kendine yetebilen bir ülke haline gelmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 100. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi, istiklal ve istikbal için ben varım diyen Gazi Milletimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi. 

 

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °