Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş; O Mağduriyetler Giderildi

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş; O Mağduriyetler Giderildi

ISPARTA 15.03.2024 18:39:00 0
 Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş;  O Mağduriyetler Giderildi

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hüseyin Sarıdaş, Keçiborlu ilçesinde ve Ş. Karaağaç ilçesinde yangın ve benzeri olaylardan dolayı hayvanları telef olan iki aileye toplam 42 küçükbaş hayvan verilerek yaşadıkları mağduriyetin gederildiğini bildirdi. 

Bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde Keçiborlu ilçesinde meydana gelen ağıl yangınında 24 koyun telef olmuştu. Ş. Karaağaç ilçesine bağlı Dinek Köyünde ise yaşanan doğal afet sonucu 18 küçükbaş hayvan telef olmuştu. 

BİRLİK BAŞKANI SARIDAŞ

DEVREYE GİRDİ…

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hüseyin Sarıdaş, söz konusu olayların ardından Birlik olarak hemen harekete geçtiklerini ve hayvanları telef olan ailelere destek için birlik üyeleri tarafından verilen koyunların hayvanları telef olan iki aileye teslim edildiğini belirterek; “Birlik olarak elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Bu iki ailemize tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, destek olan birlik üyesi arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Onlardan Allah razı olsun” dedi.

İKİ AİLENİN ÜZÜNTÜSÜ 

SEVİNCE DÖNÜŞTÜ 

Gerek Keçiborlu’da gerekse Ş. Karaağaç’ta yaşanan bu elim olaylar sonrası tüm geçim kaynağı koyunları ve keçileri olan bu iki aile büyük bir üzüntüye boğulmuştu. Ancak, iki ailenin bu gözyaşları bir ay sonra mutluluğa dönüştü. Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine bağlı üreticiler, Birlik Başkanı Hüseyin Sarıdaş’ın girişimleriyle felaketin ardından iki aileye de destek olmak amacıyla bir araya geldi. İmece usulü ile topladıkları 42 koyun ve keçi ailelere verildi.

SARIDAŞ; “YETİŞTİRİCİLERİMİZİN 

YARDIMINI ALLAH KABUL ETSİN” 

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hüseyin Sarıdaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Keçiborlu ilçemizdeki ailemize 24 koyun, Ş. Karaağaç ilçemize bağlı Dinek Köyündeki ailemize 15 Keçi ve 3 Koyun olmak üzere toplam 42 küçükbaş hayvanı teslim etti. Böylece, mağdur olan ailelerimize Birlik olarak elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Bu yetiştirici kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, destek olan birlik üyesi arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Yardımlarını Allah kabul etsin inşaallah” dedi. 


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °