Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta İl Müftü Vekili Seyit Böğet Açıkladı, Isparta’da Hac Kontenjanı Ne Kadar?

Isparta İl Müftü Vekili Seyit Böğet Açıkladı, Isparta’da Hac Kontenjanı Ne Kadar?

ISPARTA 11.03.2024 19:42:00 0
 Isparta İl Müftü Vekili Seyit Böğet Açıkladı,  Isparta’da Hac  Kontenjanı Ne Kadar?

Isparta İl Müftü Vekili Seyit Böğet, bu yıl hac farizasını yerine getirmek isteyen vatandaşlara müjdeyi vererek, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Isparta’ya 590 Hac kontenjanı ayrıldığını bildirdi. 

BÖĞET; “HAC, FARZ BİR İBADETTİR” 

Hac ibadetinin durumu iyi olan bir Müslümanın ömründe bir defa yapmasının farz olduğunu vurgulayan İl Müftü Vekili Seyit Böğet, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İslam'ın 5 temel şartından biriside Hac ibadetidir. Bir Mümin'in bir Müslümanın ömründe bir defa Hac edebilmesi için maddi durumu iyi olanlar için farzdır. 

“ISPARTA’YA 590 HAC

KONTENJANI VERİLDİ”

Dolayısıyla bu çerçevede Müslüman kardeşlerimiz geçmişten bugüne Hac farizasını yerine getirmek maksadıyla bir gayret içerisinde olmuşlar. Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığımız vatandaşımızın Hac ibadetini usulüne uygun bir şekilde yerine getirebilmesi için gerekli tedbirleri almıştır ve almaktadır. Bu vesile ile Hacca niyet eden kardeşlerimiz için Diyanet İşleri Başkanlığımız ilimize yani Isparta’ya 590 hac kontenjanı vermiştir. Hac kayıtları başta olmak üzere hacla ilgili diğer tüm gelişmeler hakkında zaman zaman vatandaşlarımıza bilgilendirme yapacağız” dedi.

 

 

 

 

 

 


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °