Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Isparta İHH Deprem Bölgesine Umut Oldu

Isparta İHH Deprem Bölgesine Umut Oldu

ISPARTA 13.02.2023 19:54:00 0
 Isparta İHH Deprem Bölgesine Umut Oldu

Isparta İHH üyeleri, deprem bölgesinde depremin hemen ardından giderek arama ve kurtarma çalışmalarına başladı. 

İHH üyeleri depremin üzerinden geçen 5 günlük süre içerisinde hem bölgede arama kurtarma faaliyetlerine devam etti ve dün itibariyle faaliyetlerini tamamlayarak Isparta’ya döndü. Isparta İHH ekibi, arama – kurtarma çalışmalarının yanı sıra bölgeye gönderilen yardımları vatandaşlara ulaştırmaya çalıştı. 

Isparta İHH Başkanı Osman Akçil; “Depremin ilk anından itibaren harekete geçen Isparta İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği Yönetimi, Dernek Üyeleri ve tüm gönüllüleri ile sahada büyük bir özveri ile çalışmaktadır. 

Depremin olduğu sabah erken saatlerde İHH Arama Kurtarma Isparta ekibimiz deprem bölgesine intikal edebilmek için yola çıkmıştır. Bunun yanı sıra hayırsever Ispartalı hemşerilerimizin yaptığı bağışlarla deprem bölgelerine verilmek üzere 1 Tır giyim eşyası ve yiyecek, 1 Tır Un gönderilmiştir. Bunun yanında yine hayırsever Ispartalı hemşehrilerimizin desteğiyle toplanan nakit yardımlar bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılmaktadır. Çalışmalarımız hali hazırda Isparta Belediyesi ve Isparta AFAD ile koordineli bir şekilde hız kesmeden ayni ve nakdi bağışlarınızı yerine ulaştırmak üzere çalışmalar devam etmektedir. Bu faaliyetlerde bize tüm gücüyle destek olan Isparata halkına teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

 


Anahtar Kelimeler: Isparta Deprem Bölgesine
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °