Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Halk Eğitimi Merkezinde; Yaz Kursları Başladı

Isparta Halk Eğitimi Merkezinde; Yaz Kursları Başladı

ISPARTA 13.07.2023 17:34:00 0
 Isparta Halk Eğitimi Merkezinde; Yaz Kursları Başladı

Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, Merkezde Yaz Dönemi Kurslarının geçtiğimiz Pazartesi itibariyle başladığını belirterek; “Yaz kurslarını yapılan başvurulara bağlı olarak iki aşamalı olarak planladık ” dedi.

Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri kapsamında hizmetine devam eden Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, yaz tatilinde de eğitim vermeyi sürdürüyor.

Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Yaz döneminde ilk kurs planlamamızı Orta öğretimden mezun olan üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize yönelik yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarını bakanlık tarafından açıklanan takvime bağlı olarak planlamasını yaptık ve kurslarımızı başlatmış bulunmaktayız.

Yaz tatili kapsamında yaptığımız ikinci kurs planlamamız ise örgün eğitimde eğitimlerine devam eden ve şu an yaz tatilinde buluna öğrencilerimize yönelik yaptığımız kurs planlamasıdır. Bu kurslarda amacımız yaz tatilinde bulunan öğrencilerimizin bu süreyi hem tatil yaparak dinlenmeleri hem de ilgi ve istekleri doğrultusunda katıldıkları kurslara devam ederek kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz” dedi. 

Isparta’da 2023 - 2024 eğitim öğretim döneminde 2 bin 424 kurs açarak 47 bin 44 vatandaşa eğitim veren Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, yaz kurslarını da faaliyete soktu. Geçtiğimiz Pazartesi başlayan yaz kursları Eylül ayına kadar devam edecek.

UYGUN; “AMACIMIZ YAZ DÖNEMİNİ

DAHA VERİMLİ GEÇİRMELERİNİ SAĞLAMAK”

Kurs bitiminde ise kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek. Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Uygun;

“Vatandaşlarımızın yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve küçük yaşlarda gençlere spor kültürünü yerleştirmek amacıyla çeşitli branşlarda yaz kursları açıyoruz. Burada amacımız, vatandaşlarımızın zamanlarını verimli geçirmeleri, becerilerini geliştirmelerini, kursun branşına göre spor, müzik ve güzel sanatlar gibi işlerle uğraşarak meslek edinmelerini sağlamaktır.

“KURSLAR HAKKINDA

DETAYLI BİLGİ ALABİLİRSİNİZ”

Yaz kurslarımız başlamış olmakla birlikte bir taraftan da kayıtlarımız sürmektedir. Bu konuda yani kurslar hakkında detaylı bilgi almak isteyenler isterlerse Merkezimize bizzat gelebilecekleri gibi isterlerse Merkezimizin internetteki web sayfamızdan geniş kapsamlı bilgiye ulaşabilirler” dedi. 

 


Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °