Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Hac Kuraları Açıklandı! Isparta’dan Kutsal Topraklara; Kaç Kişi Gidecek?

Hac Kuraları Açıklandı! Isparta’dan Kutsal Topraklara; Kaç Kişi Gidecek?

ISPARTA 9.03.2023 13:14:00 0
 Hac Kuraları  Açıklandı!  Isparta’dan Kutsal Topraklara;  Kaç Kişi Gidecek?

Hacı adaylarının heyecanla beklediği kura dün çekildi. Bu yıl 83 bin 430 kişi kutsal topraklara gidecek. Peki Isparta’da bu hac sezonunda kaç kişi kutsal topraklara gidecek. Sorunun cevabı haberimizde…

Ön Kayıtları 5 – 26 Ocak olan ancak daha sonra bir hafta daha uzatılarak 31 Ocak tarihinde sona eren hac ibadeti için çalışmalar sona doğru yaklaşılıyor.

HAC KUR’ALARI ÇEKİLDİ 

Bu doğrultuda, ön kayıt yaptıran ve geçen yıllardan da kaydı bulunan kişiler arasında dün Diyanet İşleri Başkanlığında kur’a çekimi gerçekleştirildi. Başkanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, hacı adayları kura sonuçlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilecek.

KESİN KAYITLAR E – DEVLET

ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

Kura sonuçlarına göre hak kazanan hacı adayları kesin kayıtlarını e-Devlet kapısı üzerinden yapabilecek. Bu yıl başvuranlarla birlikte toplam 2 milyon 426 bin 114 kişinin başvurduğu hac kuraları sonucu kutsal topraklara 83 bin 430 kişi gitmeye hak kazanacak. 

KORONAVİRÜSTEN DOLAYI KURAYA 

GİREMEYEN BU YIL KURASIZ GİDECEK 

Bu kişilerin 34 bin 443'ü, Suudi Arabistan'ın korona virüs tedbirleri gereği koyduğu kurallardan ötürü 2022 yılında gidemediği için kurasız bir şekilde kotaya girecek. Hac kotasının geriye kalan kısmıysa ön kayıt yaptıranların arasından hac konaklama tercihleri ve ön kayıt yaptırdıkları yıllar dikkate alınarak kat sayısı oranları esas alınarak kura çekiliyor.

ISPARTA’DAN 625 

KİŞİ HACCA GİDECEK

Konunun Isparta boyutu ise şöyle. İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Zeki Nalça, çekilen kur’a sonucunda bu yıl Isparta’dan 625 kişinin kutsal topraklara gideceğini bildirdi. Şube Müdürü Nalça, 625 kişiden 293’ünün Suudi Arabistan'ın Koronavirüs tedbirleri gereği koyduğu kurallardan dolayı 2022 yılında gidemediği için kurasız bir şekilde gideceğini, geriye kalan 332 kişinin ise ön kayıt yaptıranlar arasından hac konaklama tercihleri ve ön kayıt yaptırdıkları yıllar dikkate alınarak kat sayısı oranları esas alınarak kura çekiminde ismi çıkan kişilerden oluştuğunu söyledi. 

HAC KURA SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ…


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °