Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Gönen Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Kaya’nın Şirketi; İflas Etti!

Gönen Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Kaya’nın Şirketi; İflas Etti!

ISPARTA 26.03.2024 17:23:00 0
 Gönen Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Kaya’nın Şirketi;  İflas  Etti!

Gönen Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Kaya’nın sahibi olduğu şirketi ile ilgili olarak bugün Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada iflas kararı verildi. 

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Gönen Ak Parti Gönen Belediye Başkan Adayı Mustafa Kaya’nın sahibi olduğu ve ilçede finansal sıkıntılar yaşadığı belirtilen … Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin iflası konusunda … Asliye Hukuk Mahkemesinde yapılan yargılamanın 26 Mart 2024 tarihli yani bugün yapılan duruşmasında karar çıktı. Kaya’nın söz konusu şirketi hakkında iflas kararı verildi. 

MAHKEME KARARIYLA ‘İFLAS’ ETTİ! 

Davacı Vekili Avukat Enes Aydemir’in katıldığı duruşmaya davalı taraftan katılan olmadı. İcra borçları yüzünden hakkında icra takibi yapılan ve tahsil edilemediği gerekçesiyle iflas davası açılan şirket bugün itibariyle mahkeme kararıyla iflas etmiş oldu. 

İKİ HAFTA İÇİNDE İTİRAZ EDEBİLECEKLER 

Bugün Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen ve Davacı Vekili Enes Aydemir’in hazır bulunduğu mahkemede alınan kararda şöyle denildi; “Dosya incelendi. Davanın Kabulü ile Isparta Ticaret Müdürlüğünün … sicil nosunda kayıtlı … Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 26/03/2024 tarihi saat 12.54 itibariyle iflasına; 

İİK.166. maddesi kapsamında işlem yapılmak üzere … İcra İflas Müdürlüğüne dosyanın bildirilmesine, 

İflas avansının … İcra ve İflas Müdürlüğüne gönderilmesine, 

Sair hususların gerekçeli kararda açıklanmasına, 

Dair tarafların/vekillerinin yokluklarında; tarafların gerekçeli karar tebliğ tarihinden itibaren iki (2) Hafta içerisinde mahkememize verecekleri bir dilekçe veya başka bir mahkeme aracılığı ile mahremimize gönderecekleri dilekçe ile HMK 341. Madde uyarınca Antalya Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde İSTİNAF yoluna başvurma hakları hatırlatılmak suretiyle verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı. 26/03/2024” denildi. 

İŞTE MAHKEMENİN O KARARI; 

 

 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °