Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

EYT’liler İstişare Toplantısı Yaptı; EYT’liler Ocak’ta Emekli Olsun

EYT’liler İstişare Toplantısı Yaptı; EYT’liler Ocak’ta Emekli Olsun

ISPARTA 12.01.2023 18:17:00 0
 EYT’liler İstişare Toplantısı Yaptı;  EYT’liler Ocak’ta  Emekli Olsun

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Isparta Temsilcisi Bahri Yüceer, kanun tasarısının geciktirilmesine tepki göstererek, “Bizim yasanın Ocak ayının ilk haftası Meclise geleceği ve 15 Ocak itibariyle de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe gireceği açıklanmıştı. Ama, konu ertelendikçe erteleniyor” dedi. 

Isparta’daki Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), Federasyonu Isparta Temsilcisi Bahri Yüceer’in çağrısı üzerine geçtiğimiz gün Atatürk Parkında bir araya geldi. 

YÜCEER; “LÜTUF DEĞİL, 

HAKKIMIZI İSTİYORUZ” 

Yaklaşık 50 EYT’linin katıldığı çay – sohbetli istişare toplantısında konuşan İl Temsilcisi Bahri Yüceer, “Bilindiği gibi biz yıllardır emekli olmanın mücadelesini veriyoruz. Emekli olmayı hak ettiğimiz halde emekle etmeyen hükümetten lütuf değil, hakkımızı istiyoruz. 

“YASA TASARISI BİRAN ÖNCE

MECLİSE GETİRİLMELİDİR”

Bilindiği gibi, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Aralık’ta yaptığı açıklamada EYT’de yaş şartının kaldırıldığını yasanın Ocak ayının ilk haftası Meclise geleceğini ve 15 Ocak itibariyle de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe gireceği açıklanmıştı. Ancak, aradan geçen zamanda görüyoruz ki, ‘Yetiştiremedik’ bahaneleriyle yasa meclise bir türlü gelemedi. Sanıyorum bu işi Şubat ayına, bizim ilk maaşları da Mart ayına sarkıtacaklar. 

“BİTSİN ARTIK BU ÇİLE” 

Bizler EYT’liler olarak, yıllardır kazanılmış haklarımızdan mahrum bırakıldık. Bu çile bitsin artık, bir an önce son bulsun. Ocak’ta şu işi bitirim emekli edin artık bizi" dedi.   


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °