Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

CHP Isparta İl Örgütü; Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını Andı

CHP Isparta İl Örgütü; Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını Andı

ISPARTA 6.05.2024 19:13:00 0
 CHP Isparta İl Örgütü;  Deniz Gezmiş ve  Arkadaşlarını Andı

CHP Isparta İl Örgütü, idam edilişlerinin 52. yıl dönümünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla andı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için basın açıklaması yaptı. CHP teşkilatı üyelerinin ve STK’lardan bazılarının da destek verdiği açıklama, Kaymakkapı Meydanı’nda yapıldı.

Bugün saat 14.30’da basın açıklaması öncesinde Deniz Gezmiş ve arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Burada kısa bir açıklama yapan CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol; Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan’ın ülkemizin bağımsızlığı uğruna çıktıkları yolda toplumdan kopartılan, kendi kaderlerini memleketin kaderiyle eşitleyen cesur yürekler olduğunu belirterek; “Onlara sözümüzü tutacağız, özgürlüklerin ve demokrasinin egemen olduğu bir ülkeyi hep birlikte kuracağız"  dedi.

GÜRFİDAN; “TÜRKİYE SEVDALISI 

İNSANLARI SAYGIYLA ANIYORUZ”

Daha sonra, basın açıklaması CHP Isparta Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Onur Gürfidan tarafından okundu. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idam edilişlerinin 52. yıldönümünde saygıyla andıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Gürfidan; “Bu insanların en önemli düşüncesi Amerika’ya hayır, emperyalizme hayır, onurlu bir Türkiye mücadelesiydi. Bugün geldiğimiz noktada haykırıyoruz; bizler 16 Şubat 1969’da kahrolsun Amerikan emperyalizmi, defol 6. filo derken bugün iktidarda olan zihniyetin ve eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın başkanlığındaki Milli Türk Talebe birliği ise 6. filo defol diyen insanlara saldırdılar. Amerika’nın bu anlamda en büyük işbirlikçisi, destekçisi oldular. Amerikan emperyalizmine karşı mücadele eden yine devrimcilerdir. Devrimciler 50 yıl önce ne söyledilerse hepsi çıktı. Bugün burada tam bağımsız Türkiye sevdalısı insanları saygıyla anıyoruz. Onları yılmadan savunan Avukatları Halit Çelenk’te 5 Mayıs 2011’de hayata gözlerini yumdu. Burada Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan ile birlikte Halit Çelenk’i de 52. Ölüm yıldönümlerinde saygıyla anıyoruz. 

“BİZ BU VATANI KAYITSIZ 

ŞARTSIZ GERÇEKTEN SEVİYORUZ”

Bizim kavgamız Cumhuriyet Halk Patisi olarak nettir. Biz tam bağımsız Türkiye istiyoruz. Biz sosyal ve ekonomik adalet istiyoruz. Hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Vatanı satanlar bize vatanseverlik dersi veremezler. Vatanseverler bu üç insan gibi gözünü kırpmadan darağacına gidenlerdi. Biz bu vatanı kayıtsız şartsız gerçekten seviyoruz. Vatanın tam bağımsız olması için elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar yapacağımızın sözünü veriyoruz” dedi. 

Basın açıklamasına katılanlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. 


Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °